Απόψεις|13.07.2019 14:44

Homo sapiens vs Neanderthal

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε συστήσει στους υπουργούς του να µην πηγαίνουν σε δεξιώσεις. Ο νέος πρωθυπουργός µας συνέστησε στους υπουργούς του να µη φύγουν διακοπές. Του εύχοµαι να µακροηµερεύσει ως πρωθυπουργός περισσότερο από τον ιδρυτή της δυναστείας των Παπανδρέου, ο οποίος είχε µεν την τύχη να ζήσει πολλά χρόνια, αλλά οι πρωθυπουργίες του ήταν βραχείες και άτυχες.

Πάντως, το ληξιάριο που εφαρµόζει ο κ. Μητσοτάκης -γνωστό στη λογιστική από αιώνων- για να παρακολουθεί αν οι υπουργοί τηρούν τις προθεσµίες δεν µπορεί να θεωρηθεί ανακάλυψη. Ούτε και η διαπίστωση του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να µεγαλώσει αριθµητικώς το κόµµα του («ουψ! ξεχάσαµε να γράψουµε µέλη»), εντάσσεται στις επιστηµονικές ανακαλύψεις.

Άλλωστε, δεν είναι σαφές σε ποια κατηγορία θα ανήκουν τα εγγραφόµενα µέλη: στους αµιγείς αριστερούς που επιθυµούν συµµαχία µε τους κεντροαριστερούς ή στους αµιγείς κεντροαριστερούς που θέλουν να συµπράξουν µε τους αριστερούς; Η µεγάλη επιστηµονική ανακάλυψη των ηµερών µας είναι το κρανίο που δείχνει ότι ο Homo sapiens εµφανίστηκε στην Ελλάδα προ 200.000 ετών και όχι προ 70.000, όπως δίδασκαν µέχρι τώρα οι επιστήµονες. Φαίνεται µάλιστα ότι ο Homo sapiens συνυπήρξε µε τον Neanderthal για πολύ µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα απ’ όσο νόµιζε η επιστηµονική κοινότητα.

Προκύπτει έτσι ένα µεγάλο ερώτηµα: Τι απέγινε ο Homo sapiens εν Ελλάδι; ∆ιότι τον Neanderthal τον συναντούµε καθηµερινώς στον δρόµο, στο λεωφορείο και στις συναλλαγές µας και δεν έχουµε καµία περιέργεια για την τύχη του. Υπάρχει και προξενεί καθηµερινώς προβλήµατα. Οι ειδικοί βέβαια ισχυρίζονται ότι εξέλιπε και ότι τον αφοµοίωσε ο Homo sapiens, ο οποίος περιέχει στο DNA του και 2% Neanderthal. Φαίνεται όµως ότι οι σχετικές µετρήσεις δεν έχουν πραγµατοποιηθεί ακόµη στην Ελλάδα, όπου κατά πάσα πιθανότητα ισχύει το αντίθετο και οι κυκλοφορούντες Neanderthal περιέχουν µόνο 2% Homo sapiens.

Συµπέρασµα: Οι προθεσµίες που ο πρωθυπουργός θέτει στους υπουργούς έχουν σχετική σηµασία, διότι η έρευνα µπορεί να αλλάξει τα δεδοµένα. Ενα κρανίο να βρεθεί σε κάποιο συρτάρι και όλα ανατρέπονται. Οσο για τους αριστερούς και τους κεντροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, η σχετικότητα είναι εµφανής. Άντε να βρεις αν οι αριστεροί έχουν στο DNA τους 2% γονίδια Κέντρου ή αν οι κεντροαριστεροί περιλαµβάνουν και 2% Μαρξισµό στα απόκρυφά τους.

Homo Sapiens