Απόψεις|19.07.2019 12:14

Η ώρα της αλήθειας

Έθνος Γνώμη

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα ξηµερώµατα της 18ης Σεπτεµβρίου 2013 ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της δράσης της Χρυσής Αυγής, οδηγώντας περισσότερους από 60 κατηγορουµένους στο εδώλιο, µεταξύ των οποίων σύσσωµη σχεδόν την Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος. Η κατηγορία που αντιµετωπίζουν είναι αυτή της διεύθυνσης και της ένταξης σε εγκληµατική οργάνωση, ένα αδίκηµα που οι ίδιοι αρνούνται, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη. «∆εν ήταν στοχοποιηµένος ο Φύσσας», λένε τώρα οι κατηγορούµενοι, «δεν τον γνωρίζαµε καν».

Το οµαδικό µήνυµα που έφυγε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του πυρηνάρχη της Νίκαιας, το οποίο ανέφερε «όλοι τώρα στην τοπική», εστάλη, σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς των κατηγορουµένων, για να συγκεντρωθούν και να µοιράσουν φυλλάδια, στις 11.30 το βράδυ. Ο ισχυρισµός τους διερευνήθηκε από το δικαστήριο µε καταιγισµό ερωτήσεων. Οι δικαστές αµφιβάλλουν. Γιατί να µοιραστούν τέτοια ώρα τα τρικάκια; Γιατί αφού ήταν µόνο δύο τα πακέτα των φυλλαδίων χρειάστηκε να κινητοποιηθεί ολόκληρη η τοπική της Νίκαιας; Από ποιο τυπογραφείο τυπώθηκαν τα φυλλάδια; Κρατήθηκαν απόδείξεις; Αυτές ήταν µερικές µόνο από τις ερωτήσεις της έδρας στον Γιώργο Πατέλη και τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο τελευταίος, αυτός που έκοψε το νήµα της ζωής του Παύλου Φύσσα, άλλαξε πολλές φορές τις καταθέσεις του. Το γεγονός δεν έµεινε ασχολίαστο από το δικαστήριο. Η αλήθεια δεν θα αργήσει να φανεί. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί

δίκη Χρυσής Αυγής