Απόψεις|21.07.2019 12:36

Βάσεις 2019: Το ταξίδι τώρα ξεκινά

Έθνος Γνώμη

Ο Γολγοθάς των Πανελλαδικών Εξετάσεων οδεύει προς ολοκλήρωση για τις χιλιάδες των υποψηφίων που περιµένουν πια να µάθουν τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήµια για να διαπιστώσουν εάν πέρασαν στις σχολές της προτίµησής τους. Οι βαθµολογίες τους είναι ήδη γνωστές – ένα βήµα αποµένει για την είσοδο στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. Η επιτυχία, ωστόσο, αναµένεται να κριθεί από τα επίπεδα στα οποία θα κυµανθούν οι βάσεις και από τις αυξοµειώσεις τους σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά.

Το «Έθνος της Κυριακής» προσφέρει µια εµπεριστατωµένη ανάλυση των στοιχείων, από την οποία προκύπτουν οι εκτιµήσεις ανά τµήµα και για τα τέσσερα επιστηµονικά πεδία, µε την υπογραφή και την εγκυρότητα του µαθηµατικούαναλυτή Στράτου Στρατηγάκη.

Για πολλούς οι εκτιµήσεις θα είναι ενθαρρυντικές – για άλλους όχι. Ορισµένοι θα δουν τους κόπους ετών να ανταµείβονται και άλλοι τα σχέδιά τους να διαψεύδονται, έστω προσωρινά. Η διαδροµή, ωστόσο, δεν τελειώνει εδώ για κανέναν. Αντιθέτως, το ταξίδι τώρα ξεκινά, µε εφόδιο τις γνώσεις που µε κόπο αποκτήθηκαν και την πολύτιµη εµπειρία της προσπάθειας. Και αυτό ανήκει σε όλους!

μηχανογραφικό δελτίοβάσειςπανελλήνιες 2019