Απόψεις|23.11.2018 14:10

Υπόθεση της καθαρίστριας: Ελλείµµατα δικαιοσύνης

Έθνος Γνώμη

Η παρέµβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ζητήθηκε από την πρώτη στιγµή – και ευτυχώς, τώρα γίνεται πράξη από τον Αρειο Πάγο. Ελπίδα όλων είναι ότι θα γίνει το αυτονόητο – και έστω έπειτα από µια µεγάλη ταλαιπωρία, η γυναίκα αυτή θα αφεθεί ελεύθερη, ώστε να µπορέσει να εργαστεί για να ζήσει την οικογένειά της.

Δυστυχώς, ορισµένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης δίνουν λαβές µε τις αποφάσεις τους: είναι δυνατόν να θεωρούν ότι περιφρουρούν το κύρος του θεσµού όταν στέλνουν µια γυναίκα στη φυλακή για ασήµαντη αφορµή; Και µάλιστα µε το επιβαρυντικό στοιχείο ότι τάχα καταχράστηκε τα χρήµατα που έλαβε για µια δουλειά καθαρίστριας σε παιδικό σταθµό; Είναι προφανές ότι στη συγκεκριµένη υπόθεση οι δικαστές έµειναν στο γράµµα του νόµου.

Ωστόσο -και η παρέµβαση του Αρείου Πάγου πρέπει να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα- υπάρχουν περιπτώσεις που η στενή εφαρµογή του νόµου οδηγεί σε πολύ µεγάλες αδικίες, όπως στη συγκεκριµένη περίπτωση.

Το ζητούµενο από τους δικαστικούς δεν είναι το γράµµα του νόµου, αλλά η απονοµή δικαιοσύνης. Και στην περίπτωση της καθαρίστριας από τον Βόλο υπήρξε πολύ µεγάλο έλλειµµα δικαιοσύνης. Και µόνο µε ταχύτατη απόδοση δικαιοσύνης θα περισωθεί η αξιοπιστία του δικαστικού σώµατος.

καθαρίστρια