Απόψεις|24.11.2019 14:42

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Από το σημειωτόν στο ολοταχώς

Έθνος Γνώμη

Ίσως είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας που θα μας απασχολήσει τόσο έντονα το όνομα ΠΑΣΟΚ. Στο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται το Σάββατο και την Κυριακή, παρότι κάποιοι επιχείρησαν να προσδώσουν ειδικό πολιτικό βάρος, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρα διαδικαστικό.

Τo ΠΑΣΟΚ θα απορροφηθεί οργανωτικά και πολιτικά από το Κίνημα Αλλαγής. Οι νομαρχιακές και οι τοπικές οργανώσεις θα είναι του Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο διαρκεί η θητεία του... Και αυτο επειδή είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα οικονομικά χρεοκοπημένο κόμμα και συντηρείται από μέρος της -ισχνής- χρηματοδότησης του ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, δύο στελέχη πρώτης γραμμής (Γερουλάνος και Ανδρουλάκης) αντέδρασαν. Ο Παύλος Γερουλάνος κεφαλαιοποιεί την πρόσφατη, σχετικά καλή παρουσία του στις δημοτικές εκλογές για να βάλει πόδι στην κούρσα διαδοχής. Θέτει το θέμα των εκλεγμένων συνέδρων, αλλά πού είναι οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ; Με την ταχύτητα που έχασε κόσμο το ΠΑΣΟΚ, το πιθανότερο είναι πως πολλοί από αυτούς που εξελέγησαν σύνεδροι το 2015, ίσως δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν εκ νέου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλει να πιέσει τις εξελίξεις.

Φώφη Γεννηματά χρεώνεται ότι κρατά το μαγαζί «κλειστό» και ασφαλές για εκείνη, και κανείς από τους υπόλοιπους «παίκτες» του χώρου δεν θέλει να της δώσει τον αέρα να το κλείσει περισσότερο. Πάντως είναι πολύ πιθανό, με ευθύνες όλων, όταν τεθεί θέμα αρχηγού, να μην υπάρχει ελκυστική βάση κόμματος για να το διεκδικήσει κάποιος. Και ο καθείς να εκμεταλλευθεί την πολιτική του υπεραξία με μια καλή «μεταγραφή» όπου του προκύψει καλύτερα

ΠΑΣΟΚ