Απόψεις|13.01.2020 18:49

Σήμερα ήταν οι Φίλοι Πολυτέκνων, αύριο ποιος ακραίος θα μαυρίσει τη ψυχή μας;

Νίκος Τζιανίδης

Εύκολοι είναι οι αφορισμοί και οι οργισμένες αντιδράσεις που εγείρονται έπειτα από ένα υπερβολικό δημοσίευμα ή πρωτοσέλιδο εφημερίδας ή μια ανάλογη διαφημιστική καμπάνια: «Αναχρονιστικό, σκοταδιστικό, χρυσαυγίτικο». Και δεν παραβλέπουμε και τα λίγα «συγχαρητήρια» και τα επιτιμητικά σχόλια αυτών, που πάντα όλα ο πρεβύωψ νους τους τα διακρίνει θολά μέσα στην τυφλή τους σκέψη…

Κι όμως κάτι τρέχει. Δεν είναι απλά παραφροσύνη! Ολοι τούτοι οι άεργοι ακτιβιστές που από καιρό τώρα αναμοχλεύουν το θέμα των αμβλώσεων (έχει δια νόμου επιλυθεί εδώ και δεκαετίες) και κόπτωνται για το «αγέννητο παιδί», αφήνοντας στο έλεος του Θεού (τους) το γεννημένο, που δυστυχεί, σε κάτι αποσκοπούν.

Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο νου μετά τη χθεσινή προκλητική αφίσα στα σπλάχνα του μετρό, είναι πώς η «Πανελλήνια Ενωση Φίλων των Πολυτέκνων» και το υπογράφων τη διαφημιστική καμπάνια «Κίνημα υπέρ της Ζωής: «Αφήστε με να ζήσω», πήραν και από ποιον την άδεια να αναρτήσουν στο Μετρό τις «θέσεις» τους, ως άλλος Λούθηρος; Με την ίδια ευχέρεια και ευκολία, αύριο, θα κολλήσουν αφίσες στις στάσεις των λεωφορείων οποιαδήποτε ακραία στοιχεία...

Κι έπειτα, το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αν δεν είχε προκληθεί ο σάλος στα media, τι θα έκανε; Θα ανεχόταν μια καμπάνια επί 14 ημέρες, όσες είχαν πληρώσει οι ενδιαφερόμενοι, που θίγει ένα θέμα ευαίσθητο άλλα οριστικά διευθετημένο στη χώρα μας; Σε τι ασύδοτη χώρα ζούμε; Οι πολιτικοί και οι λανθασμένες επιλογές τους έχουν ερημώσει τον τόπο και τώρα κάποιοι από αυτούς, τους πονηρά αφελείς και προσχηματικά φιλόπατρεις, εμφανίζονται ως τιμητές των αμβλώσεων, με πρόσχημα την επιβίωση του έθνους. Ουαί Φαρισαίοι υποκριτές!

Την υπόθεση των αμβλώσεων επανάφερε στην ελληνική επικαιρότητα η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος τον Ιούλιο του 2019. Μάλιστα αποφασίστηκε να τιμάται η «ημέρα του αγέννητου παιδιού» μια Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα! Προφανώς και είναι  ευγενή τα αισθήματα που οδήγησαν σ’ αυτές τις αποφάσεις, όμως… Όμως ο νόμος του κράτους είναι υπεράνω και των… ευγενέστερων αισθημάτων, όπως αυτών που υποστηρίζουν ότι «ούτε η εγκυμοσύνη μετά τον βιασμό δεν είναι καλή αιτία για να γίνει έκτρωση» (σύμφωνα με τον σύλλογο «Αφήστε με να ζήσω»)

Και πες τώρα ότι εμφανίζετται ένας φανατικός ακραιφνής υπουργός που θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις. Από την προηγούμενη της ψήφισης του νόμου, θα έχει δημιουργηθεί ολόκληρη παραβιομηχανία αμβλώσεων που θα αποφέρει δυσθεώρητους τζίρους και μαύρα κέρδη! Κι ο κάθε «χασάπης» και η κάθε κυραμαμή θα πλουτίζουν στα χωριά της επικράτειας!  Ο καθένας και η καθεμία έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του κορμιού του και τέλος! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Αμαρτία είναι ό,τι σκοτεινιάζει την ψυχή και τελικά πολλές σκοτεινές ψυχές μας περιβάλλουν. Προσοχή!

αμβλώσειςΑττικό Μετρό