Απόψεις|30.03.2020 14:49

Ο Μητσοτάκης έδειξε τον δρόμο και στα άλλα κόμματα για τους μισθούς των βουλευτών

Σπύρος Σεραφείμ

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία προχώρησε, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του facebook. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. «Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19», όπως έγραψε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή κάποιοι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινούσαν τη «μάχη» για να «αποδείξουν» το λάθος του πρωθυπουργού. Γράφτηκαν πολλά, όπως ότι δεν θα λείψουν αυτά τα χρήματα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επειδή παίρνουν πολλά, ότι ο μισθός θα έπρεπε να ζητηθεί κι από υπαλλήλους του Δημοσίου κ.λπ. κ.λπ. Λαϊκισμοί, κιτρινισμοί και υπεραπλουστεύσεις.

Μπορεί ο καθένας μας να μη συμφωνεί με τις πολιτικές απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να θεωρεί ότι έπραξε λανθασμένα. Ο κορονοϊός επιτάσσει, ανάμεσα στα υπόλοιπα, εγρήγορση, πολιτικές πρωτοβουλίες που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και, βασικά, όλους τους ανθρώπους οι οποίοι πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Το πιο αστείο είναι ότι τα παραπάνω αρνητικά σχόλια τα έκαναν και εργαζόμενοι οι οποίοι μπήκαν αναγκαστικά σε παύση στην εργασία τους. Το πιο σοβαρό θα ήταν να ακολουθούσαν την πρωτοβουλία Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Διαφωνείτε;

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚορονοϊός