Our Network|01.12.2019 13:32

Χορεύοντας τάνγκο για τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού του Φιλύρου

Newsroom

Στο πλευρό των 51 παιδιών που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό του Φιλύρου θα βρεθεί σύσσωμη η κοινότητα χορευτών Αργεντίνικου τάνγκο της Θεσσαλονίκης με μια φιλανθρωπικού χαρακτήρα "μιλόνγκα" ( χοροεσπερίδα τάνγκο) που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Η ιδέα για τη διοργάνωση αυτής της βραδιάς, που ονομάστηκε Salonica Grande Milonga De Caridad, ξεκίνησε από ένα χορευτικό ζευγάρι της πόλης, τον Ιωάννη Καλφαδόπουλο και την Ευγενία Παπαδοπούλου, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση σε όλους τους διοργανωτές εκδηλώσεων τάνγκο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει πραγματικότητα και τα έσοδα της να διατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

«Η ανταπόκριση όλων των διοργανωτών εκδηλώσεων τάνγκο ήταν συγκινητική. Έτσι όλη η κοινότητα Αργεντίνικου τάνγκο θα βρεθεί ενωμένη σε αυτή την χορευτική βραδιά, στην οποία μπορούν να παρευρεθούν και λάτρεις αυτού του χορού. Σε μια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όλοι οι χορευτές τάνγκο, δάσκαλοι και μαθητές, θα συναντηθούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Χωριού, μία αίθουσα 250 τετραγωνικών μέτρων και θα αγκαλιαστούμε για να χορέψουμε και παράλληλα θα ανοίξουμε και την αγκαλιά μας στα 51 παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό. Υποστηρίζουμε επίσης το bazaar του χωριού που θα στηθεί πριν την είσοδό μας στο χώρο της εκδήλωσης. Επειδή το Παιδικό Χωριό βρίσκεται σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, χάρη σε χορηγία, εξασφαλίσαμε λεωφορείο 50 θέσεων για την μεταφορά όσων δεν διαθέτουν μέσο. Το λεωφορείο, θα αναχωρήσει στις 20.00 από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και η επιστροφή θα είναι στις 24.00. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν με το λεωφορείο θα πρέπει να κάνουν κράτηση, στέλνοντας μήνυμα με το ονοματεπώνυμό τους στη σελίδα JP gruppo da ballo στο Facebook. Η είσοδος θα κοστίζει 6 ευρώ με αναψυκτικό, χυμό, κρασί, μπύρα και συνοδευτικό μπουφέ που είναι προσφορά χορηγών ενώ το δεύτερο ποτό θα κοστίζει 4 ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιωάννης Καλφαδόπουλος και η Ευγενία Παπαδοπούλου. 

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, είναι ένα αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια με σκοπό να παρέχει μακροχρόνια φροντίδα, μόρφωση, στέγη και ψυχολογική στήριξη σε κακοποιημένα ή ορφανά παιδιά. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής του Παιδικού Χωριού, Λουκάς Ίσαρης, σήμερα φιλοξενούνται 51 παιδιά εκ των οποίων τα 43 είναι ηλικίας κάτω των 12 ετών ενώ τα υπόλοιπα είναι έφηβοι. «Δυστυχώς σήμερα φιλοξενούμε περισσότερα κακοποιημένα παιδιά που απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους με εισαγγελική εντολή, παρά ορφανά» τονίζει ο κ Ίσαρης. Τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται σε 8 αυτόνομα σπίτια και την φροντίδα τους έχουν αναλάβει οι αρχηγοί-μητέρες. Κάθε σπίτι έχει την μητέρα του, που έχει την ευθύνη για 6-8 παιδιά. Οι κυρίες αυτές, είναι γυναίκες χωρίς υποχρεώσεις που έχουν εργασιακή σχέση με το Παιδικό Χωριό και μένουν εκεί όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Για όσα παιδιά ενηλικιώνονται έχει δημιουργηθεί Στέγη Νέων στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού, όπου μένουν ημιαυτόνομα και σπουδάζουν ή εργάζονται.

«Οι ανάγκες του Παιδικού Χωριού είναι μεγάλες και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιο. Χρειαζόμαστε 650.000 ευρώ το χρόνο και έχουμε μία επιχορήγηση 90.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα προσπαθούμε να τα καλύψουμε με δωρεές ή με κάποιες εκδηλώσεις. Για αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν και να μας υποστηρίξουν. Έχουμε επίσης ανάγκη από εθελοντές, όπως πχ καθηγητές αλλά και άτομα που μπορούν να αναλάβουν χειρωνακτικές εργασίες», πρόσθεσε ο κ. Ίσαρης.

Οι διοργανωτές εκδηλώσεων τάνγκο που στηρίζουν την φιλανθρωπική βραδιά είναι οι :

  • Αλέκος Παπαδόπουλος- Νατάσσα Ρουβολή από το Tango Room (Milonga La Serenata)
  • Ηλίας Σελαλμαζίδης- Γιώργος Παρασκευάς από Tango Studio (Milonga "XL")
  • Ιωάννης Καλφαδόπουλος- Ευγενία Παπαδοπούλου από το JP gruppo da ballo (La Milonga Moderna)
  • Κωνσταντίνος Ρηγινός από Tangosalonika (Milonga La Esquina)
  • Μανώλης Μενελίδης από το Move Up (Milonga Mil Pasos)
  • Παναγιώτης Σαχίδης από το Tango Bar
  • Σπύρος Αλεξίου από το TanGo Goes To Thessaloniki (Milonga El Domingo)
  • Δημήτρης Καραμανλής από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο "Alehandro" Φαλήρου (Milonga La Cumparsita)
  • Λευτέρης Καρδαμιλιώτης από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Αναλήψεως "Το Σπίτι του Χορευτή" (Milonga La Cumparsita)
  • Δέσποινα Ποτούρη (Milonga Andromeda)
  • Γρηγόρης Τσιτσές- Αλεξία Μουρτίδου (Milonga Sin Palabras),
  • Γιάννης Φαρμάκης (Milonga Del Arte)
  • Μαριέτα Γαρέζου (Milonga Del Mar)
  • Τάσος Τόπας (Metamilonga)
  • Βιργινία Κάλφα- Μαρίνα Μπουχούρη-Μαρία Τυροβούζη (Milonga Las Estrellas)
  • Τζένη Ινακίδου (Milonga La Pasion)
  • Στέλιος Σταμπουλίδης -Δέσποινα Αμαραντίδου (Practica στο Ενώ)
  • Νάντια Χρονίδου
  • Tango Dj στην εκδήλωση, θα είναι ο Σταμάτης Καθαρόπουλος και φωτογράφος ο Ιωάννης Ψυτίλλης.
ΘεσσαλονίκηΤάνγκοπαιδικό χωριόχορός