Παιδεία|14.12.2018 10:32

Αλληλοσφαγή στους εκπαιδευτικούς: Επί ποδός πολέμου για τους διορισμούς

Νικολίτσα Τρίγκα

Χθες οι καθηγητές ζήτησαν συνάντηση µε τον υπουργό Παιδείας -πριν από το Υπουργικό Συµβούλιο, το οποίο έχει οριστεί για τις 19 του µήνα-, ενώ δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις (απεργίες και στάσεις εργασίας) σε περίπτωση που το σύστηµα διορισµών κινείται σε αρνητική κατεύθυνση από αυτήν που εισηγείται ο κλάδος τους.

Η Διδασκαλική Οµοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί τον αιφνιδιασµό των εκπαιδευτικών, ενώ «αιτία πολέµου» αποτελεί το θέµα της προσµέτρησης της προϋπηρεσίας. Οπως υπογραµµίζουν οι δάσκαλοι, «κάθε συζήτηση για οροφή στην προσµέτρηση της προϋπηρεσίας θα µας βρει απέναντι. Η προσµέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας είναι για τη ΔΟΕ αδιαπραγµάτευτη».

«Αλληλοσφαγή»

Σύµφωνα µε τους εκπαιδευτικούς, «οροφή» στην προσµετρούµενη προϋπηρεσία δεν επιβάλλεται από τον συνταγµατικό νοµοθέτη, όπως αβάσιµα διατείνονται κάποιοι, αλλά αντιθέτως η επιλογή µοριοδότησης, είτε απλής είτε ενισχυµένης, αποτελεί καθαρά επιλογή της Πολιτείας. Oι εκπαιδευτικοί υπογραµµίζουν, επίσης, ότι «δεν θα επιτρέψουµε την αλληλοσφαγή των συναδέλφων µας για µια θέση στους ελάχιστους διορισµούς που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα επιτρέψουµε να βρεθούν στην ανεργία χιλιάδες συνάδελφοί µας, καθώς οι ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και πολιτικές στη δηµόσια εκπαίδευση, διαχρονικά, είχαν και έχουν ως στόχευση την εξοικονόµηση προσωπικού».

ΑΣΕΠδιορισμοί εκπαιδευτικώνεκπαιδευτικοί