Παιδεία|14.01.2019 08:42

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα (14/1) - Μπαράζ απεργιών των εκπαιδευτικών

Νικολίτσα Τρίγκα

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία. Αύριο ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η τροπολογία -κατά πάσα πιθανότητα -θα ψηφισθεί με κάποιες μικροβελτιώσεις όσο αφορά στη μοριοδότηση. Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών έχουν προγραμματίσει εκ νέου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή, για το ίδιο θέμα αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση, που δέχτηκαν την Παρασκευή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές.

Η επίθεση κατά των εκπαιδευτικών προκάλεσε και την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι « η "τυφλή" αντίδραση ορισμένων αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνη και απόλυτα καταδικαστέα. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό των εκπαιδευτικών και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων της επίθεσης, ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Σκληρή ήταν και η δήλωση του ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα , ο οποίος τόνισε ότι η άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, «που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη».

κλειστά σχολείααπεργίαεκπαιδευτικοί