Παιδεία|09.08.2021 10:07

Φωτιά: Βοήθεια στους πυρόπληκτους από δύο πανεπιστήμια

Νικολίτσα Τρίγκα

Δυο ελληνικά πανεπιστήμια στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων οι οποίοι έμειναν χωρίς σπίτι λόγω της φωτιάς και τους παραχωρούν προσωρινά στέγη έως ότου μπορέσουν να βρουν μια λύση όσον αφορά στη διαμονή τους.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του διαρκώς παρεχόμενου κοινωνικού του έργου ως ελάχιστη συμβολή στους δοκιμαζόμενους από τις καταστροφικές πυρκαγιές κατοίκους της Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, παραχωρεί τις εγκαταστάσεις της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό Αρκαδίας για τη φιλοξενία των πυρόπληκτων κατοίκων. Αντίστοιχα και το  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ, προσφέρουν συνολικό ποσό 40.000 ευρώ ως συμβολή στην υποστήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας. Επίσης, το ΕΜΠ έθεσε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών δωμάτια στις Νέες Φοιτητικές Εστίες, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, για προσωρινή διαμονή πυρόπληκτων.   

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Σύσκεψη για πυρόπληκτους, δήλωση Μητσοτάκη, Υπουργικό Συμβούλιο και συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα

Φωτιά Εύβοια: Αγώνας δρόμου για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο – Η βιβλική καταστροφή από ψηλά

Φωτιά–Εύβοια: Συγκινεί η φωτογραφία των ηλικιωμένων πυρόπλυκτων με το σκυλάκι τους

Φωτιά Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

πανεπιστήμιαφωτιάπυρκαγιάφωτιά τώρα