Παιδεία|29.09.2021 07:40

Δήμος Ζωγράφου: 80 νήπια στεγάζονται σε κοντέινερ-νηπιαγωγείο και κινδυνεύουν

Νικολίτσα Τρίγκα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς, 80 μαθητών του 11ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου, καθώς τα νήπια στεγάζονται σε κοντέινερ, που στήθηκαν σε ένα πρώην δημοτικό πάρκινγκ. Οι γονείς φοβούνται πιθανά ατυχήματα καθώς ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος για τη φιλοξενία τόσο μικρών παιδιών (4 και 5 ετών), ενώ πρέπει να συνωστίζονται σε μια αυλή μόλις 30 τετραγωνικών, όπου υπάρχουν σκάλες, φρεάτια και επικίνδυνα σημεία για νήπια.

Ακόμη και η τουαλέτα είναι εξωτερική και τα παιδιά ιδιαίτερα το χειμώνα θα βρέχονται για να φτάσουν μέχρι εκεί. Οι γονείς ζητούν τη μετεγκατάσταση του σχολείου αλλά ο δήμος δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα αυτή τη στιγμή προκαλώντας την αγανάκτηση των γονιών. Ταυτόχρονα όμως οι ίδιοι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ομορφύνουν λίγο το σχολείο-κοντέινερ, συγκεντρώνοντας παιχνίδια, κουρτίνες, βιβλία και ότι άλλο μπορούν, ώστε να κάνουν την καθημερινότητα των παιδιών λίγο καλύτερη.

Φόβοι για ατυχήματα

«Περισσότερο φοβόμαστε τα ατυχήματα αφού ακόμη και τα κάγκελα έχουν κενά και ένα μικρό παιδί μπορεί να περάσει ανάμεσα  και να βρεθεί εκτός του σχολείου ή στους ακάλυπτους των διπλανών πολυκατοικιών», τονίζει στο ethnos.gr η κ. Χριστίνα Ροινιώτη, μητέρα ενός τετράχρονου αγοριού η οποία δηλώνει ότι την τρομάζουν κυρίως τα θέματα ασφάλειας. Οι γονείς έχουν κινητοποιηθεί και με επιστολή τους προς το δήμο και όλους τους αρμόδιους φορείς τονίζουν ότι «θεωρούμε ντροπή και αίσχος, το ότι η δημοτική αρχή θεώρησε αυτό τον χώρο κατάλληλο για να φοιτήσουν τα παιδιά μας» και υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων τα εξής: Οι γονείς του παραρτήματος του 11ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου ζητάμε την μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου σε κατάλληλο κτήριο για τους παρακάτω λόγους:

  • Η εμπειρία της χρήσης κοντέινερ ελαφρού τύπου στο Δήμο μας, αλλά και αλλού, συνδέεται με άκρως προβληματικές συνθήκες φωτισμού, θέρμανσης, κλιματισμού και αερισμού. Αυτές οι συνθήκες είναι υπεύθυνες για την μετάδοση ασθενειών, όπως γρίπη και COVID, αφού επιτρέπουν τη συσσώρευση παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα.
  • Η απουσία υπόστεγου καθιστά αδύνατο τον προαυλισμό τις βροχερές ημέρες.
  • Η στενή γειτνίαση του σχολείου με τις γύρω πολυκατοικίες προκαλεί διάφορα προβλήματα και για τους κατοίκους των πολυκατοικιών (τυχόν οχλήσεις), αλλά και για τα νήπια (πτώση αντικειμένων από μεγάλο ύψος με ανυπολόγιστες συνέπειες σε περίπτωση προαυλισμού των νηπίων).
  • Η αυλή είναι εξαιρετικά μικρή ακόμα και στην περίπτωση του εκ περιτροπής προαυλισμού των τμημάτων. Απαιτείται ελάχιστο εμβαδόν αύλειων χώρων ή χώρων εκτόνωσης 2 τετραγωνικά μέτρα ανά εκπαιδευόμενο το οποίο δεν πληρείται από το συγκεκριμένο χώρο.
  • Η άνευ σχεδιασμού και μελέτης λειτουργία του νηπιαγωγείου, μας κάνει να νιώθουμε ανασφαλείς απέναντι στην προστασία των παιδιών μας από ατυχήματα (πτώσεις στους γύρω ακάλυπτους, ατυχήματα στην τσιμεντένια ράμπα, διαφυγή στους χώρους ανάμεσα στα κοντέινερ και τον εξωτερικό τοίχο, όπου δεν χωρούν ενήλικες παρά μόνο παιδιά!!!).
  • Παντελής έλλειψη δέντρων- δημιουργία ατόμων με μειωμένη οικολογική ευαισθησία».

Όλες οι ειδήσεις

Γαλλικά μαχητικά σε Τανάγρα και πλοίο στη Σούδα - Τι αλλάζει με την ελληνογαλλική συμφωνία

Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτό τράβηξε ο Τούρκος «φυγάς» στο Καστελόριζο

Τρολάρει τους Τούρκους ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος: Εδώ βρίσκεται το υποβρύχιο Παπανικολής

Σεισμός: Ισοπεδώθηκε το χωριό Χουμέρι - Εικόνες καταστροφής

ΜΜΜ: Πιάνουν δουλειά οι μυστικοί επιβάτες στην Αθήνα

νηπιαγωγείογονείςΖωγράφου