Παιδεία|06.04.2022 18:37

Οικονομικό πανεπιστήμιο: Oι φοιτητές… βαθμολογούν τους καθηγητές τους για εξαίρετη διδασκαλία - Ποιοι βραβεύτηκαν

Νικολίτσα Τρίγκα

Ένα πρωτοποριακό θεσμό εφαρμόζει το Οικονομικό πανεπιστήμιο της Αθήνας δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές του, να βαθμολογούν τους καθηγητές, που τους διδάσκουν. Το ίδρυμα θέλει με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να δώσει «φωνή» στους νέους που σπουδάζουν εκεί, αλλά και να αναδείξει μια από τις στρατηγικές προτεραιότητές του, δηλαδή την αριστεία.

Την βαθμολογία στους καθηγητές του κάθε τμήματος βάζουν οι προπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι βαθμολογούν όλους τους διδάσκοντες και αυτοί με τους υψηλότερους βαθμούς λαμβάνουν τα Βραβεία Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία κάθε χρόνο. Φέτος βραβεύτηκαν 9 καθηγητές από τρία τμήματα του πανεπιστημίου, σε ειδική εκδήλωση, που έγινε σε εορταστικό κλίμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μαζί με παιδιά μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που εισήχθησαν στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Συγκεκριμένα  βραβεύτηκαν και έλαβαν αναμνηστικά δώρα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 22 παιδιά μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Όταν οι φοιτητές βαθμολογούν τους δασκάλους τους

Η αξιολόγηση των καθηγητών από τους ίδιους τους φοιτητές εφαρμόζεται αρκετά χρόνια στο Οικονομικό πανεπιστήμιο  καθώς το ίδρυμα αναγνωρίζει τη συμβολή του διδακτικού προσωπικού  στη διαρκή προσπάθεια του ιδρύματος ώστε οι απόφοιτοι να διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση  και να χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης. Από την πλευρά τους, οι καθηγητές, θεωρούν τιμή τους να βαθμολογούνται από τους φοιτητές τους  καθώς κρίνουν ότι με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζουν την προσπάθεια, που κάνουν ώστε να συμβάλλουν στην μελλοντική ανέλιξη τους . Μάλιστα αρκετοί καθηγητές τονίζουν ότι  η βαθμολογία των νέων είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εκφράσουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στα αμφιθέατρα, αφού η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής της αποτελεί πρόκληση για τους δασκάλους.  

Φέτος βραβεύτηκαν οι εξής καθηγητές :

 Σχολή Οικονομικών Επιστημών:

Καμμάς Παντελής Επίκουρος Καθηγητής

Γκενάκος Χρήστος Αναπληρωτής Καθηγητής

 Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων:

Κοέν Σάνδρα Καθηγήτρια

Δρόσος Δημήτριος Επίκουρος Καθηγητής

Δεμοιράκος Ευθύμιος Επίκουρος Καθηγητής

Νικολάου Ιωάννης Καθηγητής

 Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας:

Μαρκάκης Ευάγγελος Αναπληρωτής Καθηγητής

Βρόντος Ιωάννης Αναπληρωτής Καθηγητής

 To Βραβείο Επίδοσης στη Διδασκαλία μελών ΕΔΙΠ και ΕΕΠ ΟΠΑ έλαβε ο κ. Καραμητρόγλου Φώτιος

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνώνφοιτητέςβραβείαπανεπιστήμιααξιολόγησηειδήσεις τώρα