Παιδεία|17.02.2023 06:45

Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ βαθμολόγησαν τους… καθηγητές τους: Ποιοι πήραν άριστα

Νικολίτσα Τρίγκα

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βαθμολογούν τους καθηγητές τους, για τον τρόπο διδασκαλίας και οι δάσκαλοι τους νοιώθουν υπερήφανοι για αυτή τη διάκριση και για το έργο, που προσφέρουν στη νέα γενιά.

Ο θεσμός αυτός εφαρμόζεται αρκετά χρόνια πλέον και θεωρείται πετυχημένος καθώς όπως αναφέρει το ίδιο το πανεπιστήμιο με αυτό το τρόπο δίνει «φωνή» στους φοιτητές του και ταυτόχρονα αναδεικνύει μια από τις στρατηγικές προτεραιότητές του, δηλαδή την αριστεία.

Την βαθμολογία στους καθηγητές του κάθε τμήματος βάζουν οι προπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι βαθμολογούν όλους τους διδάσκοντες και αυτοί με τους υψηλότερους βαθμούς λαμβάνουν τα Βραβεία Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία κάθε χρόνο.

Φέτος έγινε για  τέταρτη συνεχή χρονιά,  στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η εκδήλωση απονομής των Βραβείων Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 μαζί με την εκδήλωση απονομής Βραβείων στα παιδιά των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022 -2023.

To Βραβείο Επίδοσης στη Διδασκαλία μελών ΕΔΙΠ και ΕΕΠ ΟΠΑ έλαβε η κα Ξένια Μαμάκου. Επίσης, βραβεύτηκαν και έλαβαν αναμνηστικά δώρα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 20 παιδιά μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Οι καθηγητές που βραβεύτηκαν:

Σχολή Οικονομικών Επιστημών:

Κωνσταντίνος Γάτσιος Καθηγητής

Σπύρος Μπλαβούκος Αναπληρωτής Καθηγητής

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων:

Λήδα Παναγιωτοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Ιωάννης Θάνος Επίκουρος Καθηγητής

Νικόλαος Καραμπίνης Επίκουρος Καθηγητής

Εμμανουήλ Ζαχαριάδης Επίκουρος Καθηγητής

 Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας:

Ίων Ανδρουτσόπουλος Καθηγητής

Πέτρος Δελλαπόρτας Καθηγητής

Ο κώδικας δεοντολογίας για τους φοιτητές

Το Οικονομικό πανεπιστήμιο έχει καθιερώσει και κώδικα δεοντολογίας για τους φοιτητές αλλά και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι φοιτητές ανάμεσα στα άλλα οφείλουν να συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευπρέπεια ως προς τους διδάσκοντες καθηγητές και τα λοιπά Μέλη του Ιδρύματος αλλά και να τους βαθμολογούν.

Στόχος είναι να διασφαλίζεται η ομαλή και σύννομη λειτουργία του Ιδρύματος προς όφελος των ιδίων και της ακαδημαϊκής κοινότητας γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό εκπληρώνουν τα φοιτητικά τους καθήκοντα με επιμέλεια και υπευθυνότητα και ιδίως:

  1. Συμμετέχουν στα μαθήματα ή εργαστήρια προσηκόντως και σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής τους.
  2. Συμβάλλουν στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του μαθήματος ή του εργαστηρίου, απέχοντας από κάθε πράξη ή συμπεριφορά που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη διεξαγωγή αυτών.
  3. Ανταποκρίνονται στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο παρακολούθησης των μαθημάτων ή εργαστηρίων, όπως ιδίως σε σχέση με τις εργασίες ομαδικού ή ατομικού χαρακτήρα που εκπονούν και τις λοιπές φοιτητικές δράσεις τους.
  4. Συμβάλλουν στη διαμόρφωση σχέσεων συνεργασίας και συλλογικότητας μεταξύ αυτών. ε. Συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευπρέπεια ως προς τους διδάσκοντες καθηγητές και τα λοιπά Μέλη του Ιδρύματος.
  5. Συμμορφώνονται προς τις παρεχόμενες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις των διδασκόντων καθηγητών ή και άλλων αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών του Ιδρύματος.
  6. Τηρούν την ερευνητική δεοντολογία, ιδίως περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων σύμφωνα με το άρθρο 9 του παρόντος.
  7. Συμμετέχουν ομαλά και σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες και κανονισμούς του Ιδρύματος στις διαδικασίες των εξετάσεων απέχοντας από κάθε πράξη ή συμπεριφορά που θα μπορούσε να παρακωλύσει ή να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή τους ή να αποκλείσει τη συμμετοχή τους, όπως ενδεικτικά λόγω αντιγραφής ή χρήσης μη κατάλληλων αντικειμένων ή εγγράφων ή μέσων κατά την εξέταση, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με το αδιάβλητο των εξετάσεων.
  8. Συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης των διδασκόντων καθηγητών και των δομών του Ιδρύματος καταθέτοντας τις απόψεις τους κατά τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και αμερόληπτο με γνώμονα την ανάγκη βελτίωσης των σπουδών του Ιδρύματος.
  9. Χρησιμοποιούν πάντοτε κατά τρόπο νόμιμο, επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο σεβασμό και προστατεύοντας τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του Ιδρύματος, όπως ιδίως τα εργαστήρια, τις πληροφοριακές τεχνολογίες, συστήματα, δομές και πόρους του.
  10. Μεριμνούν για τη διαφύλαξη της καθαριότητας των χώρων του και αποφεύγουν την πρόκληση ή την υπόθαλψη ταραχών ή ανάρμοστης συμπεριφοράς που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα κτίρια, τις εγκαταστάσεις και την περιουσία του.
  11. Αποτρέπουν τη χρήση χώρων ή εγκαταστάσεων του Ιδρύματος για παράνομες πράξεις ή πράξεις που προσβάλλουν την εικόνα ή την καλή φήμη του Ιδρύματος.
  12. Δε συμμετέχουν σε πράξεις που δεν συνάδουν με την ακαδημαϊκή αποστολή του Ιδρύματος, ή εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των οργάνων και των υπηρεσιών του Ιδρύματος ή την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία καθώς επίσης και την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
  13. Απέχουν από κάθε πράξη ή συμπεριφορά που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημία στην περιουσία του Ιδρύματος (π.χ. στον εκπαιδευτικό ή εργαστηριακό εξοπλισμό του) ή να παραβλάψει το κύρος και τη φήμη του Ιδρύματος και των Μελών του.
  14. Προβαίνουν πάντα σε εξουσιοδοτημένη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και σταθμών εργασίας.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνώνειδήσεις τώραΑΣΟΕΕφοιτητές