Παιδεία|30.06.2023 15:27

Πανελλήνιες 2023: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων - Τι λένε για τη συνταγή της επιτυχίας οι υποψήφιοι που «άγγιξαν» το απόλυτο

Newsroom

Με αγωνία περίμεναν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων τις βαθμολογίες τους το μεσημέρι της Πέμπτης. Πολλοί βρίσκονταν σε αναμονή για το γραπτό μήνυμα από το υπουργείο για το αποτέλεσμα, ενώ άλλοι κατέφθασαν στα σχολεία τους για να δουν τους βαθμούς.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί αναμένουν μικρή άνοδο στις περιζήτητες ιατρικές σχολές, αλλά και στις θεωρητικές όπως η Νομική. Σημαντική πτώση αναμένεται στις χαμηλόβαθμες σχολές, όπου αρκετές θέσεις φαίνεται ότι θα μείνουν κενές.

Τι λένε οι πρώτοι των πρώτων για τη συνταγή της επιτυχίας

Ο Δημήτρης Καραβασίλης πέτυχε βαθμολογίες ρεκόρ σε όλα τα μαθήματα και έχει στόχο να σπουδάσει στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη και αποκάλυψε τα μυστικά και το πρόγραμμα που τον οδήγησε στην επιτυχία.

«Είναι 20 στα αρχαία, 20 στα λατινικά, στην ιστορία 19,7 και 19 στην έκθεση. Μέσος όρος, τώρα βέβαια είναι ανάλογα πως το υπολογίζεις, αλλά ο μέσος όρος είναι γύρω στα 19.670», είπε ο υποψήφιος και πρόσθεσε: «δεν έκανα και πολλές απουσίες και μετά φροντιστήριο και τα λοιπά και λίγο διάβασμα προς το βράδυ, ένα δίωρο, δηλαδή τη μέρα, όχι περισσότερο και τα σαββατοκύριακα 4-5 ώρες περίπου φανταστείτε, αλλά μετά έβγαινα ας πούμε 2-3 φορές την εβδομάδα οπωσδήποτε για να αλλάξω λίγο παραστάσεις και τα λοιπά».

Σχεδόν το απόλυτο πέτυχε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος συγκέντρωσε 19560 μόρια. «Αποτελεί σίγουρα μια τέτοια βαθμολογία μια δικαίωση των κόπων δύο ετών», είπε ο  ίδιος.

Όπως λένε οι αριστούχοι, η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή. «Είναι η σκληρή δουλειά, είναι το να μην τα παρατάς ποτέ και είχα ανθρώπους γύρω μου που πίστευαν σε μένα», είπε στο Open άλλος υποψήφιος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπανελλαδικές εξετάσειςπανελλήνιες εξετάσειςπανελλήνιεςπανελλαδικέςΠανελλήνιες 2023