Παιδεία|24.11.2023 15:30

Τραγικές εικόνες σε δημοτικό σχολείου του Βόλου: Έπεσαν σοβάδες από την οροφή - Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Newsroom

Σε τραγική κατάσταση παραμένουν σχολεία της χώρας, με ένα νέο παράδειγμα να είναι το 21ο δημοτικό σχολείου Βόλου όπου έπεσαν σοβάδες από την οροφή και από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιο μικρό παιδί ή οι εκπαιδευτικοί.

Με απόφαση του δημάρχου, σταμάτησε η λειτουργία της μίας πτέρυγας από τις δύο που λειτουργεί το σχολείου, με τον διάδρομο της εισόδου να έχει γεμίσει από μπάζα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος, οι εκπαιδευτικοί που πήγαν το πρωί βρήκαν πεσμένους τους σοβάδες. Η διεύθυνση ενημέρωσε την τεχνική υπηρεσία του δήμου, κλιμάκιο έκανε αυτοψία και αποφασίστηκε να γίνει άμεση παρέμβαση.

Αποφασίστηκε από τον Δήμο να κλείσει η μία πτέρυγα που στεγάζει τα έξι τμήματα από τα 12 του δημοτικού και να γίνει επιδιόρθωση της ζημιάς. Επομένως, για σήμερα, Παρασκευή λειτούργησε το μισό σχολείο.

«Μίλησα με τον αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου και με διαβεβαίωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες θα κάνουν άμεση παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα», τόνισε ο κ. Πολύζος.

Στο συγκεκριμένο κτίριο δεν λειτουργεί ούτε το γυμναστήριο καθώς υπέστη ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Βόλοςειδήσεις τώρασχολείαζημιέςδημοτικό σχολείο