Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια - «Όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λένε οι φοιτητές
NewsroomΠανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.
Οι φοιτητές συνεχίζουν αγωνιστικά με τις καταλήψεις σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα να διανύουν τη 2η εβδομάδα ενώ στον χορό των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι μαθητές.
Στάση εργασίες από την ΟΛΜΕ
Παράλληλα η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Προπύλαια.
Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».
- Live οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Τα Εμιράτα έκλεισαν το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου - Νέες επιθέσεις προαναγγέλλει ο Χέγκσεθ
- Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη - Πού θα επικεντρωθεί
- Σκηνές χάους στην Αυστραλία: Πέντε Ιρανές αθλήτριες πήραν άσυλο, οι υπόλοιπες επιστρέφουν με δάκρυα
- Χρυσοί Σκούφοι 2026 - Τα βραβευμένα εστιατόρια και όσα είπαν οι περιχαρείς σεφ στο ethnos.gr