Παιδεία|19.02.2024 21:03

ΑΠΘ: Ακυρώνονται οι εξετάσεις με φυσική παρουσία στη Νομική

Newsroom

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με φυσική παρουσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοσμητείας. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο και εκκένωσαν την κατάληψης της Νομικής Σχολής, με τους φοιτητές να την ανακαταλαμβάνουν λίγο αργότερα.

«Δεν ζητήσαμε την παρέμβαση της αστυνομίας»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η αστυνομία μπήκε στο πανεπιστήμιο μετά από έκκληση του Κοσμήτορα. «Ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτης Γκλαβίνης είχε ζητήσει τη λήξη της κατάληψης», ανέφερα χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η αστυνομία μετά την επιχείρηση παρέδωσε τα κλειδιά στον κοσμήτορα όπως όφειλε και στη συνέχεια αποχώρησε διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στα πανεπιστήμια αστυνομία».

Ωστόσο, το ΑΠΘ πήρε αποστάσεις, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης, κάνοντας χρήση της υπάρχουσας νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι η αστυνομία μπορεί να μπαίνει στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν διαπιστώνει ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών.

Μάλιστα, τόνισε πως «αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητα, για να διαφυλάξουμε, όμως, το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης επιθυμούμε η επαναφορά αυτή να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της περίστασης και την υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια».

ιδιωτικά πανεπιστήμιακατάληψηΑΠΘειδήσεις τώρα