Παιδεία|02.04.2024 06:17

Πανελλήνιες 2024 – Υπουργείο σε εκπαιδευτικούς: Εντατικοποιείστε τη διδασκαλία των μαθημάτων

Νικολίτσα Τρίγκα

Να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς, τη διδασκαλία των μαθημάτων, στα οποία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2024, καλεί τους εκπαιδευτικούς το υπουργείο Παιδείας. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρουν, εντόπισαν καθυστερήσεις στη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Για το λόγο αυτό οι διευθυντές των λυκείων μαζί με τους καθηγητές θα πρέπει εφόσον το κρίνουν αναγκαίο να αναμορφώσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα στα λύκεια με σκοπό την ολοκλήρωση της ύλης. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους ακόμη και τις αργίες που υπάρχουν το επόμενο διάστημα όπως και τις διακοπές του Πάσχα και να ολοκληρώσουν τη διδασκαλία στα συγκεκριμένα μαθήματα έως το τέλος των μαθημάτων (λήξη σχολικής χρονιάς).

Η πίεση προς τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στη Γ’ Λυκείου είναι κάθε χρόνο ασφυκτική και διαρκώς δέχονται «μηνύματα» για την ολοκλήρωση της ύλης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν πολύ νωρίς συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων ημερησίων και Εσπερινών θα ξεκινήσουν τις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 31 Μαΐου. Ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν πρώτη μέρα την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Η εγκύκλιος προς τα σχολεία

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 131846/ΓΔ4/16-11-2023 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και μετά τη Γ΄ φάση της καταχώρισης της διδακτέας - εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται πανελλαδικά, διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις στη διδασκαλία της ύλης. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε., σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων /-ουσών, να προβαίνουν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωση της ύλης.

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να είναι σε άμεση συνεργασία με τους διδάσκοντες/-ουσες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και να ελέγχουν την πορεία της εξεταστέας ύλης. Οι Διευθυντές/-ντριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να είναι σε άμεση επικοινωνία με τους Διευθυντές/-ντριες των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς τους για την επίλυση τυχόν προβλημάτων τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διδακτέα – εξεταστέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

ειδήσεις τώραεκπαιδευτικοίειδήσειςΠανελλήνιες 2024Γ' Λυκείουπανελλαδικές εξετάσειςπανελλαδικέςυπουργείο Παιδείας