Παιδεία|09.11.2018 13:57

Ρολά ξανά στο υπουργείο Παιδείας - Διαμαρτυρήθηκαν οι υπάλληλοι

Νικολίτσα Τρίγκα

Ρολά κατέβασε το υπουργείο Παιδείας σήμερα λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας δασκάλων και καθηγητών το μεσημέρι (στη 1.μμ). Αυτό, όμως, προκάλεσε την… γκρίνια  των υπαλλήλων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι νιώθουν «φυλακισμένοι» μέσα στο κτίριο. Η εισβολή φοιτητών στο κτίριο πρίν από λίγο καιρό κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις.

Έτσι τοποθετήθηκαν ξανά ρολά και πόρτες ασφαλείας (που είχαν καταργηθεί επί υπουργίας Μπαλτά)  και ταυτόχρονα  ο γ.γ  έδωσε τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να φύγουν πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  ώστε να μην ξεμείνουν μέσα στο κτίριο έως ότου αποχωρήσουν οι διαδηλωτές.

Αυτή η κατάσταση  προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου των εργαζομένων στο υπουργείο, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι το κτίριο έχει μετατραπεί σε φρούριο, όλα τα ρολά και οι πόρτες έκλεισαν και ότι αν συμβεί κάτι απρόοπτο δεν θα μπορούν να φύγουν, ενώ τόνισαν οι  διαδηλωτές δεν είναι «εγκληματίες για να τους φοβόμαστε».

Βασικό ζητούμενο των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι οι μόνιμοι διορισμοί σε  όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα αιτήματα που διατυπώνουν ΔΟΕ και  ΟΛΜΕ είναι :

  1. 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
  2. Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
  3. Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
  4. Αύξηση δαπανών για την παιδεία.Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
υπουργείο Παιδείας