Παιδεία|02.10.2025 14:00

Κλειστά αύριο, 3 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία στην Αθήνα

Newsroom

Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων, όλα τα σχολεία της πρωτεύουσας – από τα νηπιαγωγεία έως και τα λύκεια – θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025 λόγω της γιορτής του Πολιούχου της Αθήνας.

Αν και η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο ημερολόγιο του Υπουργείου Παιδείας ως θεσμοθετημένη σχολική αργία, οι δημοτικές αρχές προχώρησαν στην απόφαση αυτή τιμώντας την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, πολιούχου της Αθήνας.

Ποιος ήταν ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης

Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της πρώιμης χριστιανικής Αθήνας. Ήταν μέλος του Αρείου Πάγου και, σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων, ο πρώτος Αθηναίος που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό μετά το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο (Πράξεις 17:34).

Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου, ενώ έχει ανακηρυχθεί και προστάτης των νομικών και των δικαστικών.

Ποια σχολεία επηρεάζονται

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων καλύπτει το σύνολο των σχολικών βαθμίδων, δηλαδή:

  • Νηπιαγωγεία
  • Δημοτικά σχολεία
  • Γυμνάσια
  • Λύκεια
  • Ειδικά σχολεία όλων των τύπων

Η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει κανονικά τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025.

κλειστά σχολείασχολείαειδήσεις τώραΆγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης