Πανελλήνιες 2026 - ΕΠΑΛ: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν στα Νέα Ελληνικά
NewsroomΞεκίνησαν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2026 για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, που διεκδικούν μία θέση μία από τις 68.788 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2026-27.
Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά, το οποίο είναι μάθημα Γενικής Παιδείας.
Το κυνήγι των ονείρων
Το κυνήγι των ονείρων και η εκπλήρωσή τους μέσα στον σύγχρονο κόσμο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής εξέτασης.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι, πέραν των ερωτήσεων συντακτικού, λεξιλογίου και ερμηνείας, κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο 200-250 λέξεων για την εφημερίδα του σχολείου τους σχετικά με τα εφόδια που χρειάζεται ένας νέος για να εκπληρώσει τα όνειρά του σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Αφορμή για το άρθρο, ένα διασκευασμένο κείμενο από συνέντευξη του συγγραφέα του βιβλίου «Πώς το μπάσκετ μπορεί να σώσει τον κόσμο;», Ντέιβιντ Χολάντερ.
Επιπλέον, με αφορμή το ποίημα της Μαρίας Σκουρολιάκου, «Ζωγραφίζω» (2021), οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν σε ένα ενιαίο κείμενο 100-150 λέξεων, τις σκέψεις τους για το όνειρο που θα μπορούσε να εμπνεύσει τους σημερινούς νέους, κάνοντας παράλληλα αναφορές στα σημεία του ποιήματος που τα δικαιολογούν.
Το ethnos.gr, με την εγκυρότητα του Φροντιστηρίου ΝΕΟ, θα μεταδίδει τα θέματα και τις απαντήσεις για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα των πανελληνίων 2026.
Τα θέματα που έπεσαν
- Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον Σαμαρά: Η «γαλάζια» στρατηγική εν μέσω... αναμονής
- Ακριβή μου σανίδα: Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με «καμπάνα» 250 ευρώ!
- Νεκρό ζευγάρι σε γκαράζ στον Πειραιά: Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανότερη αιτία θανάτου - Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία
- Ανεστίδης στο OPEN: «Θα πολιτευτώ με τον Σαμαρά αν κάνει κόμμα - Zω με δανεικά παρότι αθώος»