Παιδεία|05.12.2018 19:36

Στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για τον διορισμό εκπαιδευτικών

Νικολίτσα Τρίγκα

Aπό το υπουργικό συμβούλιο, θα «περάσει» πρώτα το σχέδιο νόμου για τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ χτες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου  δεσμεύτηκε, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη  και για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός με την Εκτελεστική Γραμματεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, αφού ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για δασκάλους και καθηγητές με αναπηρία, ανακοίνωσε ότι το  Σχέδιο Νόμου για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο. 

Επίσης, υπογράμμισε ότι πριν από τη νομοθέτηση θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ , έθεσαν το θέμα του τρόπου διορισμού εκπαιδευτικών με αναπηρία στους επικείμενους διορισμούς και υποστήριξαν την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ισχύει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ έθεσε το θέμα της ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της προτεινόμενης πράξης της συνομοσπονδίας «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία», η οποία αφορά την ενδυνάμωση και επιμόρφωση στελεχών του αναπηρικού κινήματος.

διορισμοί εκπαιδευτικώνσχέδιο νόμουΥπουργικό Συμβούλιο