Pet|13.03.2023 11:05

FDA: Ανακαλείται γνωστή ζωοτροφή σκύλων - Προκαλεί προβλήματα υγείας

Newsroom

Ο FDA ανακοίνωσε πως η Nestle Purina PetCare Company ανακαλεί την ξηρά τροφή για σκύλους Purina Pro Plan Veterinary Diets EL Elemental (PPVD EL) λόγω λάθους που είχε ως αποτέλεσμα δυνητικά αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D σε δύο επιπλέον παρτίδες προϊόντων από αυτές που ανακλήθηκαν προηγουμένως.

Υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη τροφή διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ.

Η βιταμίνη D είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τους σκύλους. Ωστόσο, η κατάποση αυξημένων επιπέδων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας ανάλογα με το επίπεδο της βιταμίνης D και τη διάρκεια της έκθεσης. Η τοξικότητα της βιταμίνης D μπορεί να περιλαμβάνει εμετό, απώλεια όρεξης, αυξημένη δίψα, αυξημένη ούρηση και υπερβολικό σάλιο μέχρι νεφρική δυσλειτουργία.

Ζητείται από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που αγόρασαν σακούλες με το προϊόν που αναφέρεται παραπάνω να σταματήσουν αμέσως να ταΐζουν και να το πετάξουν.

Εάν εμφανίστηκαν σημάδια όπως απώλεια βάρους, υπερβολικά σάλια, εμετός, απώλεια όρεξης ή αυξημένη δίψα ή ούρηση στον σκύλο τους κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κτηνίατρό τους.

Σημειώνεται πως δεν επηρεάζονται άλλα προϊόντα της Purina.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του FDA και τις παρτίδες που ανακαλούνται. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκύλοςδιατροφήFDAειδήσεις τώρα