Pet|16.12.2023 14:37

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο: Σκυλίτσα που της έκοψαν τα πατουσάκια θα αποκτήσει ειδικές μπότες για να περπατήσει ξανά

Newsroom

Ένα τσιουάουα από το Χονγκ Κονγκ, η Χλόη, που κακοποιήθηκε από ανθρώπους που της έκοψαν τα πατουσάκια, φέτος τα Χριστούγεννα θα πάρει δώρο ειδικές μπότες ώστε να μπορεί να περπατάει χωρίς να υποφέρει. Αυτό έγινε χάρη την διασώστρια σκύλων Κάθριν Λούμπσντεν, την ιδρύτρια του Catherine's Puppies, ενός καταφυγίου στην Κίνα και μια οικογένεια που την υιοθέτησε.

Η εθελόντρια δέχτηκε ένα τηλεφώνημα για να προσφέρει βοήθεια στο μικρόσωμο σκυλάκι, 18 μηνών που μόλις είχε γεννήσει τρία κουταβάκια.

Η Χλόη βρέθηκε από εθελοντές λίγες ημέρες νωρίτερα, έγκυος και χωρίς πατουσάκια και νύχια και στα τέσσερα ποδαράκια της.
«Ο κτηνίατρος είπε ότι δεν γεννήθηκε έτσι, και δεν υπάρχει περίπτωση να συνέβη αυτό τυχαία», αναφέρει στο CNN η Λούμπσντεν. «Κάποια στιγμή κόπηκαν από κάποιον άνθρωπο, όχι από κτηνίατρο. Δεν έχω απολύτως κανέναν τρόπο να βρω το τέρας που το έκανε αυτό», σημείωσε.

Η Χλόη δεν μπορούσε να σταθεί στο μπροστινό αριστερό της πόδι, και η πίεση ήταν πολύ μεγάλη στα εύθραυστα οστά της. Ο κτηνίατρος είπε ότι θα μπορούσε να έχει μολυνθεί, και ενδεχομένως να χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση για να απαλύνει τον πόνο, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα έχανε περισσότερο από το πόδι της. Χρειάστηκαν ακτινογραφίες για να κατανοηθεί καλύτερα η κατάστασή της και ο κτηνίατρος πρότεινε προσθετική εργασία.

Τα έξοδα άρχισαν να αυξάνονται και η Λούμπσντεν - η οποία λειτουργεί το καταφύγιο με δωρεές και λέει ότι μετά βίας τα βγάζει πέρα κάθε μήνα - απευθύνθηκε στη σελίδα του καταφυγίου στο Facebook για να κάνει έκκληση στους 22.000 ακολούθους της.

Η Χλόη έλιωσε τις καρδιές των φιλόζωων σε όλη την πόλη και οι δωρεές για τη θεραπεία της μαζεύτηκαν γρήγορα.

Ένα νέο σπίτι

Η Πρίτι Σάρμα, μητέρα δύο παιδιών, που είδε την ιστορία του σκυλιού, ανέλαβε, χωρίς δεύτερη σκέψη την Χλόη και δύο από τα κουτάβια της (το τρίτο είχε ήδη υιοθετηθεί).

«Όταν πρωτοήρθε στο σπίτι, ήταν τρομοκρατημένη και φοβόταν κάθε άνθρωπο. Δεν άφηνε κανέναν -ειδικά τον γιο μου- να την πλησιάσει», δήλωσε η Σάρμα, προσθέτοντας ότι αυτό κάνει την οικογένειά της να πιστεύει ότι τα πόδια της κόπηκαν από κάποιον άνθρωπο.

Η σκυλίτσα κρυβόταν στον κήπο τους για ώρες και έβγαινε μόνο όταν έβλεπε τα κουτάβια της.

«Αν κάποιος προσπαθούσε να την πλησιάσει τη Χλόη, έκλεινε τα μάτια της και έκλαιγε», δήλωσε η Σάρμα. «Γι' αυτό και πιστεύουμε ότι ο "άνθρωπος" της συνήθιζε να τη χτυπάει», αφηγείται.

Αλλά σιγά σιγά, και με τη βοήθεια ενός άλλου σκυλιού της Ήβη, που είναι κουφή, μερικώς τυφλή, έχει καρκίνο και επιληψία,  η προσωπικότητα της Χλόη άρχισε να βγαίνει προς τα έξω.

Περίπου δύο μήνες αργότερα, η οικογένεια επισημοποίησε την υιοθεσία της και η Χλόη έγινε ο έβδομος σκύλος που διέσωσε η συγκεκριμένη οικογένεια.

«Της πήρε τρεις μήνες για να εμπιστευτεί και να ζήσει χωρίς φόβο και να μάθει ότι στο σπίτι της κανείς δεν την χτυπάει και όλοι την αγαπούν», συνεχίζει η νέα της ιδιοκτήτρια.

Οι νέες μπότες της Χλόης

Πλέον, η Χλόη είναι πιο κινητική από ό,τι πίστευαν οι γιατροί ότι θα γινόταν ποτέ.

Αλλά για να της δώσουν τις καλύτερες πιθανότητες για μια άνετη ζωή, παρήγγειλαν ένα ειδικό ζευγάρι μπότες για τα δύο μπροστινά της πόδια, οι οποίες θα φτάσουν από τη Σουηδία περίπου τα Χριστούγεννα.

«Τα πίσω πόδια της είναι εντάξει και στέκεται κάπως σαν καγκουρό», λέει η Σάρμα. «Αλλά χρησιμοποιεί τα οστά της για να περπατήσει και φαίνεται ότι δεν είναι άνετα, καθώς δεν έχει καλή ισορροπία», συνεχίζει.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα τη βοηθήσει, αλλά μπορεί να χρειαστεί ακόμα προσθετική εργασία», τονίζει η Σάρμα, η οποία σχεδιάζει να τρέξει 200 χιλιόμετρα τον Ιανουάριο για να συγκεντρώσει χρήματα που χρειάζονται καθώς τα έξοδα είναι πολλά.

Στην νέα της οικογένεια, η Χλόη περνάει τη μέρα της παίζοντας στον κήπο με τα άλλα σκυλιά, παίρνοντας πολλά χάδια και αγκαλιές.

«Η Χλόη είναι μια ξεχωριστή ψυχή που έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Έχει γίνει η αγάπη της ζωής μας», καταλήγει η Σάρμα.

Χονγκ Κονγκσκύλοςδιάσωσηειδήσεις τώρα