Pet|18.03.2024 21:10

Η συγκλονιστική ιστορία του «Αρκούδου»: Απελευθερώθηκε σκύλος που ζούσε με κουτί στο κεφάλι

Newsroom

Ο «Αρκούδος», ένα αδέσποτο σκυλί ράτσας Cane Corso που περιφερόταν στην ακτή του Κόλπου της Αλαμπάμα για σχεδόν ένα χρόνο με ένα μεγάλο κουτί κολλημένο στο κεφάλι του, πιάστηκε πρόσφατα και απελευθερώθηκε από την πλαστική παγίδα του.

Η ιστορία του Bear έγινε για πρώτη φορά πρωτοσέλιδο στις ειδήσεις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν καλύφθηκε από τη θυγατρική του CBS, WKRG, μετά από πολλαπλές αναφορές για έναν μεγάλο σκύλο που κυκλοφορούσε στην πόλη Mobile με ένα μεγάλο, μαύρο κουτί στο κεφάλι του. Ένα άτομο είπε στο πρακτορείο ότι ο γιος του είχε δει το σκυλί μερικούς μήνες νωρίτερα, αλλά πίστεψαν την αφήγηση μόνο αφού είδαν οι ίδιοι το ζώο. Η ιστορία αυτού του άτυχου ζώου τράβηξε την προσοχή του κοινού και το WKRG την ακολούθησε με ένα άλλο ρεπορτάζ, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τις υπηρεσίες ζώων της πόλης Mobile (COMAS). Ο σκύλος είχε κολλήσει το κεφάλι του στο μεταλλικό κουτί πολλούς μήνες πριν, αλλά όλες οι προσπάθειες να συλληφθεί και να απελευθερωθεί είχαν αποτύχει.

Δεν μπορούσαν να τον πιάσουν για να τον βοηθήσουν

«Η καλύτερη λέξη για αυτό το σκυλί είναι ότι είναι νίντζα», δήλωσε ο διευθυντής της φιλοζωικής COMAS Robert Bryant, προσθέτοντας ότι το προσωπικό του είχε δοκιμάσει διχτυωτά όπλα, παγίδες και ηρεμιστικά για να απελευθερώσει το μεγαλόσωμο σκυλί από την πλαστική παγίδα του, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Το φοβισμένο ζώο απλά έτρεχε μακριά όποτε προσπαθούσαν να το πιάσουν, ενώ ένα κανονικό ραβδί με λουρί δεν λειτουργούσε λόγω του μεγάλου κουτιού.

Ευτυχώς για τον Αρκούδο, η πλαστική παγίδα του, η οποία έμοιαζε με το πλαστικό καπάκι ενός κάδου απορριμμάτων, είχε στενά ανοίγματα που επέτρεπαν στον σκύλο να τρώει και να πίνει καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς δοκιμασίας του, αλλά το να περπατάει με αυτό το πράγμα στο κεφάλι του δεν θα μπορούσε να είναι πολύ άνετο.

Τελικά, στις 21 Φεβρουαρίου, μια ομάδα διάσωσης χρησιμοποίησε οδοφράγματα για να εγκλωβίσει το σκυλί σε μια μικρή περιοχή και ο εθελοντής Martin Miller ήταν αρκετά γενναίος για να το πλησιάσει και να τραβήξει το μεταλλικό κουτί. Παρόλα αυτά, ο φοβισμένος σκύλος έτρεξε μακριά από τους εθελοντές, αλλά επειδή δεν είχε πλέον το «κράνος» του, η COMAS μπόρεσε να τον παγιδεύσει σε μια τυπική παγίδα με κουτί.

Η είδηση της διάσωσης του σκύλου-κουτιού έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο τον περασμένο μήνα, αλλά το Cane Corso, που ονομάστηκε «Bear» από τους διασώστες του, χρειαζόταν ακόμα ένα σπίτι. Με την αυξανόμενη φήμη του, το να βρεθεί κάποιος να τον υιοθετήσει δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο, αλλά στις 26 Φεβρουαρίου, ο Martin Miller, ο άνθρωπος που έσωσε τον Bear από την πλαστική παγίδα του κεφαλιού του, ανακοίνωσε ότι θα υιοθετούσε ο ίδιος το Cane Corso. Το αξιολάτρευτο σκυλάκι έχει γίνει έκτοτε πρεσβευτής της Υπηρεσίας Ζώων της πόλης Mobile.

ζώαειδήσεις τώρασκύλοςΗΠΑ