Pet|05.05.2024 17:10

Χώρα απαγορεύει τη γιόγκα με κουτάβια - «Αυτές οι δραστηριότητες είναι επιζήμιες για την ευημερία των σκύλων»

Newsroom

Τα μαθήματα puppy yoga (γιόγκα με κουτάβια) απαγόρευσαν οι αρχές στην Ιταλία επικαλούμενες λόγους ευημερίας των ζώων.

Το υπουργείο υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι, στα μαθήματα γιόγκα θα πρέπει να συμμετέχουν μόνο ενήλικα σκυλιά για την προστασία ζώων αλλά και συμμετεχόντων. Σε υπόμνημά του της 29ης Απριλίου, το υπουργείο ανέφερε ότι γνωρίζει ότι, οι διοργανωτές των εν λόγω μαθημάτων συχνά «δανείζονται» τα κουτάβια που συμμετέχουν από εκτροφείς.

Επειδή, όμως, η puppy yoga «βελτιώνει την ευημερία» των συμμετεχόντων, θα πρέπει να θεωρείται ενός είδους «θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων» που, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να πραγματοποιείται μόνο με τη συμμετοχή πλήρως ανεπτυγμένων ζώων. Συνήθως, η γιόγκα για κουτάβια περιλαμβάνει τα μωρά ζώα, τα οποία περιφέρονται ελεύθερα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ενώ, μερικές φορές, ενσωματώνονται στις ασκήσεις.

Επιζήμιο για την ευημερία των ζώων

Το υπουργείο ζητά από τις περιφερειακές αρχές να διενεργήσουν ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι δεν πραγματοποιούνται μαθήματα puppy yoga. Την απόφαση χαρέτισε, με ανακοίνωσή του, και το Εθνικό Συμβούλιο Προστασίας των Ζώων της Ιταλίας. Επικαλέστηκε την εμπειρογνώμονα σκύλων Giusy D'Angelo, ο οποίος σημείωσε ότι, πρόκειται για μία «σωματικά και ψυχικά αγχωτική» εμπειρία για τα ζώα που συμμετέχουν. Πρόσθεσε πως, οι συμμετέχοντες μπορεί να μην το σκεφτούν διεξοδικά και να προχωρήσουν στην υιοθεσία των ζώων, το οποίο θα ήταν προβληματικό με δεδομένο ότι, «μπορεί να τους οδηγήσει να πάρουν μια απόφαση χωρίς να σκεφτούν πραγματικά τις επιπτώσεις και τις συνέπειες» ενώ προειδοποίησε ότι, συχνά, τα εν λόγω κουτάβια δεν μεταφέρονται στα μαθήματα με ασφαλή τρόπο, ενώ δεν ενυδατώνονται επαρκώς. «Αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι επιζήμιες για την ευημερία των σκύλων και αποφέρουν μόνο οικονομικά οφέλη σε όσους διοργανώνουν τα μαθήματα», πρόσθεσε

Τον περασμένο Ιούλιο, στη Βρετανία, η βασιλική εταιρεία για την πρόληψης κακοποίησης των ζώων προέτρεψε τους ανθρώπους να εξετάσουν εναλλακτικές δραστηριότητες πέραν της puppy yoga. Σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι μία πολύ δημοφιλής μέθοδος γυμναστικής.  Άλλες παραλλαγές περιλαμβάνουν τη γιόγκα των γατών, τη γιόγκα των κουνελιών ή ακόμη και τη γιόγκα των κατσικιών.

σκυλιάκουτάβιγιόγκαειδήσεις τώραΙταλία