Ένα κεράκι στο εικονοστάσσι

Newsroom

Από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και μάλιστα με πυρετώδεις ρυθμούς ένα εθνικό σχέδιο για την ακρίβεια που θα ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Εξαιρετικά νέα.  Έπειτα από ένα οκτάμηνο πρωτοφανούς ακρίβειας κατά το οποίο η κυβέρνηση επέδειξε προκλητική αδράνεια στο να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια και να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζει  πλέον την υλοποίηση μέτρων που θα εφαρμοστούν από τον Ιούνιο.

Έως τότε οι πολίτες θα πληρώνουν κατά μέσο όρο έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ σε μηνιαία βάση για να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με ενσωματωμένη την ρήτρα αναπροσαρμογής και θα περιορίζουν μετακινήσεις αλλά και κατανάλωση σε βασικά είδη διατροφής εξαιτίας της ακρίβειας που σαρώνει πλέον όλα τα προϊόντα. Για την κυβέρνηση ωστόσο φαίνεται πως πρόβλημα δεν υπάρχει πρόβλημα αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης η κυβέρνηση δεν μιλάει με συνθήματα αλλά με πράξεις. Όπως για παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου μισθού 50 ευρώ μικτά που θα φανεί στον μισθό που θα πάρουν οι εργαζόμενοι τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου και η οποία -την προσοχή σας παρακαλώ- ισοδυναμεί με έναν ολόκληρο 15ο μισθό. Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα προφανώς ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ευγνώμων απέναντι στην κυβέρνηση όπως άλλωστε και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση που σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητικά χείλη “έκανε πολύ μεγάλο καλό”! Η συνέχεια με ένα κεράκι στο εικονοστάσσι…

ΒΚ

μέτρα στήριξηςΔΕΗακρίβεια