Η κόντρα Σαμαρά - Μητσοτάκη, οι «Πρέσπες του Αιγαίου» και το 18%

Newsroom

Ιδιαιτέρως σχολιάστηκαν στα «γαλάζια» πηγαδάκια συγκεκριμένα σημεία της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Δεν θα χαϊδέψω αυτιά δεν θα ήμουν χρήσιμος στη χώρα ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην παράταξη που υπηρετώ 45 χρόνια» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, δίδοντας μια πρόγευση για το τι θα ακολουθούσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως «δεν πρόκειται να γίνουμε Ποτάμι. Ανοιχτή αγκαλιά σε όλους αλλά να ξέρουμε τι εκφράζουν οι ιδέες μας», προσθέτοντας πως κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν υπάρχει. Μάλιστα η αναφορά αυτή έγινε την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα σημείωνε πως οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο.

Παράλληλα ο Αν. Σαμαράς έστειλε μηνύματα για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα ενεργειακό. «Δεν θα επιτρέψει Πρέσπες του Αιγαίου η Ελλάδα» σημείωσε, ενώ μίλησε για το λόμπι του κατευνασμού που διείσδυσε σε όλα τα κόμματα.

Για τα μέτρα για την ενέργεια είπε πως καλώς εξαγγέλθηκαν αλλά πρέπει να υπάρξει μόνιμη λύση ελληνική και ευρωπαϊκή. Και ζήτησε αλλαγή στην τιμολόγηση του ρεύματος, αλλά και στη φορολογία, τονίζοντας ότι οι έκτακτες επιδοτήσεις δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση.

Λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στο «γαλάζιο» συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων πως η Νέα Δημοκρατία έφτασε να πάρει 18% για να μπορέσει να επιστρέψει και να φτάσει στο 40%. Και για όσους δεν έχουν καλή μνήμη να θυμίσουμε πως 18.85% ήταν το ποσοστό που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά το Μάιο του 2012.

Κ.Κ.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑντώνης ΣαμαράςΝέα Δημοκρατίασυνέδριο