Πολιτικό Παρασκήνιο
|
11.11.2022 21:10
Σκηνικό ρήξης για το φυσικό αέριο
NewsroomΗ απροθυμία της Κομισιόν να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το περίφημο πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, προκάλεσε την αντίδραση τουλάχιστον 10 χωρών που έχουν ταχθεί υπέρ του πλαφόν (Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο μεταξύ αυτών), οι οποίες απείλησαν με βέτο και στα υπόλοιπα σημεία της καταρχήν συμφωνίας (κοινές αγορές φυσικού αερίου, υποχρεωτικοί μηχανισμοί αλληλεγγύης εάν μια χώρα της ΕΕ αντιμετωπίζει ελλείψεις κλπ.).
Μπρα ντε φερ εν όψει, αλλά συνήθως και στα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ισχύει η γνωστή ρήση του Γκάρι Λίνεκερ για το ποδόσφαιρο… που στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί.
Διαβάστε ακόμη
- Αγροτική πανστρατιά στη Νίκαια: Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα στη σύσκεψη των μπλόκων - «Είμαστε όλοι μαζί, δεν πάμε στο Μαξίμου για τσάι»
- Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος
- Αποζημίωση 40 εκατ. από την Johnson & Johnson: Δικαιώθηκαν γυναίκες για το καρκινογόνο βρεφικό ταλκ
- Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο