Εκλογές 2023: Δεν κατεβαίνει τελικά ο Κασιδιάρης; Αναφορές ότι το κόμμα του θα απορροφηθεί από το ΕΑΝ του πρώην αντιεισαγγελέα Κανελλόπουλου

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με φόντο τις εκλογές 2023, καθώς ως γνωστό, αύριο αναμένεται η επίσημη προκήρυξή τους με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το dikstiko.gr, όπως όλα δείχνουν, ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος.

Αναμένεται μάλιστα να γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα τις επόμενες ώρες, μένει να δούμε με ποιο τρόπο καθώς ήδη έχει εγερθεί θέμα για τα μηνύματα του Κασιδιάρη, ο οποίος ως γνωστό κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου ο οποίος ήταν ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» η απόφαση για τη μη κάθοδο στις εκλογές του Ηλία Κασιδιάρη ελήφθη από τον ίδιο παρά το γεγονός ότι ο κύριος Κανελλόπουλος τον παρότρυνε σθεναρά για το αντίθετο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κόμμα «ΕΑΝ» θα απορροφήσει το κόμμα «Έλληνες» στο άρμα του οποίου θα ανέβουν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί που προέρχονται ή έχουν αναφορές στον ακροδεξιό χώρο. Το «ΕΑΝ» δηλαδή θα λειτουργήσει ως κόμμα-ομπρέλα του ακροδεξιού συνασπισμού.

Ο ελιγμός από τον Κασιδιάρη λίγο πριν την συνεδρίαση του Αρείου Πάγου ερμηνεύεται ως νομική ντρίμπλα προκειμένου να υπερκεράσει το θεσμικό ανάχωμα που ορθώνει ο νέος νόμος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεκλογέςΆρειος ΠάγοςΗλίας Κασιδιάρηςεκλογές 2023