«Λένε πως η πολιτική σκοτώνει τον έρωτα. Όμως, ξαφνικά, η Αριστερά απέκτησε σεξ απίλ» - Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έγινε επεισόδιο στα Υπέροχα πλάσματα

Αφροδίτη Γκόγκογλου

«Λένε πως η πολιτική σκοτώνει τον έρωτα. Όμως, ξαφνικά, η Αριστερά απέκτησε σεξ απίλ. Στα κορίτσια άρεσε για τα λακκάκια του και τα πορτοκαλί του πουκάμισα» ανέφερε, το μακρινό 2008, το επεισόδιο της σειράς Υπέροχα Πλάσματα του Alpha, με την υπογραφή της Μυρτώς Κοντοβά και «πρωταγωνιστή» τον Αλέξη Τσίπρα.

Το επεισόδιο προβλήθηκε λίγες μόνο μέρες μετά το συνέδριο του Συνασπισμού, όταν ο παραιτηθείς -πλέον- πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλάμβανε, στα 34 του, την προεδρία του μικρού κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με 840 ψήφους έναντι των 342 του Φώτη Κουβέλη. «Μπαμπά, τι είναι κομμουνιστής;», ρωτάει σε ένα flash back στην αρχή του επεισοδίου η Έλη τον μπαμπά της (αείμνηστο Δημήτρη Καμπερίδη), διαχρονικό ψηφοφόρο του ΚΚΕ και ιδιοκτήτη αίθουσας κινηματογράφου στο κέντρο της Αθήνας, για να της απαντήσει, «κομμουνιστής θα πει αυτός που, όταν τρώει σοκολάτα, δεν πετάει ποτέ το χαρτάκι κάτω, κι ας μην τον βλέπει κανείς».

«Ο έρωτας και η πολιτική επιτέλους έκλεισαν ραντεβού»

Οι τρεις πρωταγωνιστές, Μπίλι (Γιώργος Πυρπασόπουλος), Μητσάκι (Μυρτώ Αλικάκη) και Έλη (Φαίδρα Δρούκα) είναι κατενθουσιασμένοι με το νέο πρόσωπο στην πολιτική ζωή του τόπου. «Στα κορίτσια άρεσε για τα λακάκια του, για τα πορτοκαλί του πουκάμισα. Οι gay τον συμπάθησαν γιατί δεν είναι κομπλεξικός. Και κάποιο δεξιοί γιατί είχαν το ίδιο θρήσκευμα (τον ΠΑΟ). Και κάπως έτσι, ο έρωτας και η πολιτική, επιτέλους, έκλεισαν ραντεβού», αναφέρει το Μητσάκι, στον ρόλο της αφηγήτριας του επεισοδίου, και, στη συνέχεια, βλέπουμε τον χαιρετισμό του Αλέξη Τσίπρα από το συνέδριο του Συνασπισμού: «Τις πιο όμορφες μέρες, δεν τις ζήσαμε ακόμα. Κι ό,τι πιο όμορφο είχαμε να πούμε, δεν το 'χουμε ακόμα πει!».

Το trivia εκείνης της εποχής αναφορικά με το επεισόδιο ήταν ότι, οι παραγωγοί της σειράς, είχαν  όντως ζητήσει από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Συνασπισμού να εμφανιστεί, ωστόσο, ο ίδιος προτίμησε να μην το κάνει. Ωστόσο, το επεισόδιο 18 των «Υπέροχων Πλασμάτων», με τίτλο «Της Αριστεράς και της Προόδου», είναι αφιερωμένο στον νέο πρόεδρο που τότε, μονοπωλούσε την πολιτική συζήτηση. Το σαρκαστικό plot twist που κάνει τη διαφορά (και ξενερώνει την Έλη), βέβαια, είναι ότι, στο τέλος του επεισοδίου, ο Αλέξης Τσίπρας (για την ακρίβεια η πλάτη ενός ηθοποιού που τον υποδύεται), βγαίνοντας από το σινεμά του μπαμπά της, πετάει (διακριτικά) κάτω το χαρτί από τη σοκολάτα του. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπαραίτησησίριαλΦώτης ΚουβέληςΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας