Οι διαγραφές από τον μήνα του μέλιτος και η «πολιτική αποδοκιμασία» που έγινε «η γνωστή έκφραση»

Ο Μυστήριος

Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν. Όπως, σωστά, καταλάβατε αναφέρομαι στους αγαπημένους μου Συριζαίους οι οποίοι μονοπωλούν το ενδιαφέρον της επικαιρότητας με τις προετοιμασίες για διάσπαση.

Ευτυχώς, σήριαλ δεν θα έχουμε καθώς, σύντομα θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις. Κάτι σαν αυτές τις μίνι σειρές του netflix (για να παραπέμψουμε και σε όσα είπε χθες ο Κούλογλου στο Open) θα είναι η φάση. Και όπως καταλαβαίνουν όλοι μετά τις χθεσινές διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο.

Το τρομερό του πράγματος είναι ότι υπήρξε και ένα μεταμεσονύκτιο θρίλερ καθώς στην περίφημη ανάρτηση Κασσελάκη δεν αναφερόταν πουθενά ούτε η λέξη διαγραφή, ούτε και όμως έλεγε ότι οι τρεις τους παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Μία διαρροή, μάλιστα, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την καλή συνάδελφο Αναστασία Γιάμαλη, έκανε λόγο απλά για "πολιτική αποδοκιμασία" του Προέδρου Κασσελάκη στα τρία ιστορικά στελέχη του κόμματος. Εκεί, λοιπόν έσπασαν τα τηλέφωνα και πήραν φωτιά τα groups στo what's up καθώς οι έρμοι οι ρεπόρτερ του ΣΥΡΙΖΑ έψαχναν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. Μέχρι που ήρθε νεότερη "άτυπη ενημέρωση" (λες και όλα τα άλλα που γίνονται στο κόμμα είναι τυπικά).  «Ο Πρόεδρος  χρησιμοποίησε την γνωστή έκφραση και από τούδε και στο εξής θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες», έλεγε το μήνυμα και πήγαμε όλοι για ύπνο. 

Πρέπει να σας ομολογήσω, πάντως, ότι όταν ξάπλωσα στο κρεβάτι τελικά για να κοιμηθώ σκέφτηκα ότι ο Κασσελάκης πρέπει να είναι ο μοναδικός Πρόεδρος παγκοσμίως που διαγράφει από τον μήνα του μέλιτος. Ο έρμος ο Τάιλερ λίγες μέρες ξεγνοιασιάς αναζήτησε στα Χάμπτονς και αντ΄αυτού έβλεπε τον Στέφανο να ασχολείται με τον Φίλη, τον Σκουρλέτη, τον Βίτσα και τον Τζουμάκα. 

Κοτσακάς διαγράφει Τζουμάκα... το 2023

Η αρχή βέβαια έγινε την Παρασκευή με την απόφαση για διαγραφή (διά της παραπομπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας) του Στέφανου Τζουμάκα από το President Kassel. Βέβαια, οι διαγραφέ των τεσσάρων δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο πιθανώς πίστευαν οι συμβουλάτορες του νέου Προέδρου (γενικά ένα πουλάκι μου είπε ότι κάτι άρχισε να καταλαβαίνει ο President για το επιτελείο του).

Βλέπετε, οι συσχετισμοί στην Επιτροπή Δεοντολογίας δεν είναι τόσο ευνοϊκοί για τον Κασσελάκη και για αυτό η παλιά καραβάνα Τζουμάκας έσπευσε να ζητήσει την άμεση σύγκληση του οργάνου. Από την άλλη, τα όσα είπε ο πολύπειρος πολιτικός θα ήταν αιτία διαγραφής σε οποιοδήποτε κανονικό κόμμα, γεγονός που δυσκολεύει τους χειρισμούς και σε όσους δεν θέλουν να του περάσει του President. Έριξα μια ματιά και στα ονόματα της Επιτροπής, έτσι για να δω ποιοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν την απόφαση. Πρέπει να σας πω ότι το μάτι μου στάθηκε στο όνομα του Αντώνη του Κοτσακά. Τρομερά πράγματα! Το 2023 ο Κοτσακάς να διαγράψει τον Τζουμάκα από το κόμμα της «ριζοσπαστικής Αριστεράς». Αυτό μόνο οι συριζαίοι θα το κατάφερναν!

Πόλεμος Κόκκινου-ΕΦΣΥΝ

Το talk of the town (βλέπετε ότι χρησιμοποιώ τα αγγλικά όσο περισσότερο γίνεται για ευνόητους λόγους) των ημερών όμως ήταν το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά για όσα έγραφε – πριν από χρόνια - στον ομογενειακό Τύπο ο Στέφανος ο Μάνος… με συγχωρείτε… ο Κασσελάκης ήθελα να πω. Επειδή οι αναγνώστες του Μυστήριου είναι διαβασμένοι, δεν θα σας κουράσω με επαναλήψεις. Οι «ψαγμένοι» κατάλαβαν ότι το ενδιαφέρον του πράγματος δεν ήταν σε αυτό κάθε αυτό το θέμα αλλά στο γεγονός ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, έντυπο που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ή μάλλον διατηρούσε καλύτερα, γιατί μετά το προχθεσινό καταλαβαίνω ότι η νέα κατάσταση της Κουμουνδούρου απάντησε με ηχηρό τρόπο στην Εφσυν. Μαθαίνω ότι «με άνωθεν εντολή» το «Κόκκινο» έκοψε τις ανταποδοτικές διαφημίσεις που έτρεχαν στον ραδιοσταθμό από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της Εφημερίδας των Συντακτών. Όπως καταλαβαίνετε ο πόλεμος μόλις άρχισε.

Έτρεχε να σβήνει αναρτήσεις ο Διευθυντής Επικοινωνίας

Το άλλο ωραίο των ημερών ήταν η προσφυγή του Ραγκούση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά προφίλ στο facebook που διακινούσε, μεταξύ άλλων, ότι ο πρώην βουλευτής συγκέντρωνε χρήματα προκειμένου να υποστηριχθεί μάζωξη για την ανατροπή του Κασσελάκη. Το προφίλ, πάντως, ταυτοποιήθηκε και από ότι μαθαίνω έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον το πρόσωπο. Το ζουμί της ανάρτησης Ραγκούση ήταν προφανώς η μπιχτή στον Παύλο τον Πολάκη «θα ζητήσω από τα μέλη του κόμματος, καθώς και από τον Παύλο Πολάκη που φαίνεται ότι αλληλοεπιδρά σε άλλες αναρτήσεις με τη συγκεκριμένη - αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την άθλια ανάρτηση - να συνδράμει τις αρχές στην αναζήτηση της ταυτότητας καθώς και της ιδιότητάς της». Μπορεί ο Παύλος να μην ανταποκρίθηκε, τουλάχιστον δημοσίως, αλλά στον Ραγκούση απάντησε, πάντα μέσω facebook,  ο Μάρκος Χατζησάββας. Μπορεί το όνομα να μην σας λέει πολλά όμως πρόκειται για στενό συνεργάτη του βουλευτή Χανίων και – κατά δήλωσή του -  διευθυντή επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη. Έγραψε, λοιπόν, ο κ. Χατζησάββας: «Γιάννη Ραγκούση βλέπω η μπαταρία σου είναι στο 100%. Δε δίνεις λίγο και σ/ εκείνη τη σφισσα που δεν έχει ενέργεια; Ξέρεις, την κουρασμένη!». Την ανάρτηση μην την ψάχνετε. Όπως μαθαίνω ο κ. Χατζησάββας δέχθηκε μεταμεσονύκτιες επιπλήξεις και κατέβασε το σχετικό ποστάρισμα. Στη θέση του ανέβασε ένα, σχεδόν απολογητικό, μήνυμα που μεταξύ άλλων λέει: «Η προτροπή να παραχωρήσει λίγη από αυτή την ενέργεια στην σφισσα Έφη Αχτσιόγλου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια χιουμοριστική πλην έμμεση κριτική για την άρνησή της (και πολλών άλλων) να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και αρμοδιότητες που τους πρότεινε ο νέος Πρόεδρος…»

Το βιωματικό προφίλ

Το τρομερό πάντως είναι ότι ενώ στην Ελλάδα «σφάζονται» ο President Kassel δείχνει να δυσκολεύεται να αντιληφθεί τους λόγους που συμβαίνει όλο αυτό. Μιλώντας στον ANT1, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει πολιτική διαφωνία, τόνισε πως όσοι είναι εναντίον του το κάνουν επειδή δεν συμπαθούν το «βιωματικό του προφίλ» και τους κάλεσε να «ξεκομπλαριστούν». Έψαξα τι είναι αυτό το βιωματικό προφίλ αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αυτό το ξεκομπλάρισμα, πάντως, μου θύμισε το «ήρθα και σας ξεβλάχεψα» του Πέτρου του Κωστόπουλου.

*Άντε, να τελειώνει όλο αυτό να ασχοληθούμε και με τα άλλα κόμματα. Μονοκαλλιέργεια το κάναμε

Στέλιος ΚούλογλουΠαύλος ΠολάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΓιάννης Ραγκούσηςειδήσεις τώρα