Πρόταση δυσπιστίας: «Κόλλησε» στην κίνηση ο Χαρίτσης - Ολιγόλεπτη διακοπή στη συζήτηση

Newsroom

Ολιγόλεπτη διακοπή έγινε στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, καθώς ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης καθυστέρησε να φτάσει στο κοινοβούλιο λόγω της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Χαρίτσης έφτασε στη Βουλή και έτσι η συζήτηση συνεχίζεται μετά την ολιγόλεπτη διακοπή.

Αργά το βράδυ η ψηφοφορία

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε η διαδικασία να ολοκληρωθεί στις 12 το βράδυ και όχι νωρίτερα προκειμένου να μιλήσουν περισσότεροι βουλευτές.

Σημειώνεται ότι πρόθεση του Προεδρείου της Βουλής είναι να σταματήσει ο κατάλογος στον 120ό βουλευτή και στη συνέχεια να μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι πολιτικοί αρχηγοί, με την ψηφοφορία να προγραμματίζεται για τις 22:00.

Οι διακοπές «στέλνουν» την ψηφοφορία στις 23:00

Με το αίτημα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευση, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, τόνισε ότι η 12η πρωινή δεν είναι δεσμευτική.

«Υπάρχει μια κοπιώδης διαδικασία αν κάποιος θεωρεί ότι δεν έχει ακουστεί μια άποψη να το πει», προσέθεσε ο ίδιος. Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης πρότεινε σε επόμενη Διάσκεψη να αποφασιστεί να κλείνουν τα μικρόφωνα ηλεκτρονικά μόλις ένας ομιλητής ξεπεράσει τον χρόνο του.

Κλείνοντας, ο προεδρεύων της Βουλής, Γ. Λαμπρούλης, τόνισε ότι με όλες αυτές τις διακοπές η ψηφοφορία θα πάει για τις 23:00.

Σημειώνεται ότι οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησαν μετά τις 17:00.

Νέα αριστεράειδήσεις τώραΒουλήπρόταση δυσπιστίαςΑλέξης Χαρίτσης