Κουίζ: Τι συνδέει την Κίνα, τη VW και τον Πύργο του Πειραιά;
NewsroomΣας βάζω σήμερα κι ένα κουίζ. Τι συνδέει την Κίνα, τη VW και τον Πύργο του Πειραιά; Σας απαντώ: Πριν ακόμη ξεκινήσει το «πατιρντί» με τους δασμούς του Τραμπ, η εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen είχε ξεκινήσει μια διαδικασία «λουκέτων» σε εργοστάσια, αλλά και συρρίκνωσης της παρουσίας της στις αλυσίδες αξίας, καθώς η επέλαση των φθηνών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας την είχε «χτυπήσει».
Έλα, όμως, που υπήρξαν και παράπλευρες απώλειες που έφτασαν και στον... Πειραιά. Εκεί, λοιπόν και δη στον Πύργο του Πειραιά, είχε πιάσει «λιμάνι» αμερικανική εταιρεία, στήνοντας κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Όμως η πτώση κατά 500.000 τεμάχια των πωλήσεων της VW έφερε αλλαγή σχεδίων.
Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των αναλυτών τη Δευτέρα για τα αποτελέσματα Dimand, ο επικεφαλής της Δ. Ανδριόπουλος, από κει που ο Πύργος, του οποίου την ανάπτυξη έχει κάνει η Dimand, ήταν 100% μισθωμένος πέρυσι το καλοκαίρι, 6.000 τ.μ. του call center έμειναν κενά. Κι αυτό, γιατί σε μια νύχτα άλλαξαν τα πλάνα και δεν έπιασαν δουλειά 600 άνθρωποι, που ήταν στις «γραμμές» για να εξυπηρετούν τους οδηγούς των VW ανά τον κόσμο. Εν τω μεταξύ η απώλεια καλύφθηκε και ο Πύργος Πειραις θα φτάσει και πάλι στο 100% και «εξ ου διαπραγματευόμαστε την πώλησή του» ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη στήλη x-ray του ethnos.gr
- «Σκοντάφτει» ξανά στον Ευαγγελισμό η Γραμμή 4 του Μετρό - Απειλείται με νέες καθυστερήσεις το έργο
- Στο… γαλάζιο DNA στοχεύει η κυβέρνηση: Γιατί φούντωσαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών - Τι θα κάνει ο Σαμαράς
- Μόνο 50 άνθρωποι παγκοσμίως: 11χρονος αιμορραγεί από τα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά - Η σπάνια ασθένεια
- Πάντα ορεκτικό, προσοχή στα πιάτα ημέρας - 14 συμβουλές κριτικών εστιατορίων για το τέλειο γεύμα έξω