Το λογοπαίγνιο του Μητσοτάκη για την «Ιθάκη» του Τσίπρα και τα χαμόγελα
NewsroomΣε μία έμμεση αναφορά στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη» προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ο τουρισμός αλλάζει, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί».
Ο πρωθυπουργός έκανε ένα λογοπαίγνιο, προκαλώντας χαμόγελα στην αίθουσα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να μιλήσει για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στον διευθυντή του μουσείου Ακρόπολης, είπε:
«Μαζί σας, εξάλλου, αγαπητέ κ. Σταμπολίδη, θα έχετε όλους τους θεούς, από τον Ξένιο Δία, τον ταξιδιώτη Οδυσσέα -δεν θα κάνω καμία αναφορά στην Ιθάκη-, μέχρι τη σοφή Αθηνά, και από τον Ποσειδώνα των θαλασσών και τον επιχειρηματία Ερμή μέχρι την Άρτεμη της φύσης και φυσικά τον Διόνυσο της χαράς και της διασκέδασης. Οι άνεμοι, συνεπώς, είναι ούριοι και καιρός να ανοίξουμε με θάρρος τα πανιά του ελληνικού τουρισμού».
- Συνέδριο ΝΔ: Διεργασίες για νέα Πολιτική Επιτροπή και νέο Γραμματέα - Τα μηνύματα ενότητας και τα «καρφιά»
- Νέα ανάφλεξη μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν; Μήνυμα Τραμπ για «ηρεμία πριν από την καταιγίδα»
- Ο διμέτωπος σχεδιασμός του Νίκου Ανδρουλάκη και η δημοσκοπική εξίσωση της Κεντροαριστεράς
- Κώστας Μακεδόνας στο ethnos.gr: «Οι λέξεις του Λευτέρη Παπαδόπουλου έχουν τη δύναμη να σε κάνουν να ανατριχιάζεις»