Πρωτάθλημα Αργεντινής: Μεγάλη νίκη της Ρίβερ που πλησίασε κορυφή, ήττα για την Μπόκα - Γκολ και highlights

Newsroom

Σπουδαία νίκη με 3-0 πανηγύρισε η Ρίβερ Πλέιτ επί της Γοδόι Κρουζ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αργεντινής - Liga Profesional. Αντιθέτως, η Μπόκα Τζούνιορς στραβοπάτησε στην έδρα της Μπάνφιλντ, όπου έχασε με 1-0. Και τα δύο ματς μεταδόθηκαν ζωντανά απ' την υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Στα υπόλοιπα κυριακάτικα ματς η Εστουδιάντες νίκησε 2-1 την Ουρακάν και η Ρασίνγκ Κλουμπο την Σαρμιέντο με 1-0, ενώ ισόπαλο (1-1) έληξε το ματς της Ροζάριο Σεντράλ με την Ουνιόν Σάντα Φε. Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει τα ξημερώματα της Τρίτης (14/3) με δύο ματς στις 02.00: Κολόν Σάντα Φε - Νιούελς Ολντ Μπόις επίσης με μετάδοση απ΄την υβριδικη του OPEN και Βελέζ Σάρσφιλντ - Πλατένσε.

Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν επιβλητική στην έδρα της επικρατώντας με άνεση 3-0 της Γοδόι Κρουζ. Ο Μπελτράν άνοιξε το σκορ στο 29' και διαμόρφωσε το 2-0 στο 61' με πέναλτι, ενώ με ένα δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπάρκο στο 79' γράφτηκε το τελικό 3-0 που έφερε τη Ρίβερ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση μόλις ενός βαθμού απ' την προπορευόμενη Σαν Λορέντσο.

Σε αντίθεση με την Ρίβερ, η «αιώνια» αντίπαλος Μπόκα Τζούνιορς γνώρισε την ήττα (1-0) στην έδρα της Μπάνφιλντ με αποτέλεσμα να μείνει στο -5 απ' την κορυφή της βαθμολογίας. Η Μπάνφιλντ μπορεί να αστόχησε σε πέναλτι με τον πρώην φορ του Παναθηναϊκού Αντρές Τσάβες στο 23' αλλά έξι λεπτά αργότερα (29') άνοιξε το σκορ με τον Κιρός. Όσο κι αν προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν γκολ και δεν μπόρεσαν να... σώσουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σημαντική νίκη πέτυχε η Εστουδιάντες η οποία επικράτησε 2-1 της Ουρακάν και χαμογέλασε μετά από δύο σερί γκέλες καθώς... ξεκόλλησε απ' την ουρά της βαθμολογίας.  Ο Μποσέλι στο 11' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους αλλά η Ουρακάν ισοφάρισε με τον Γκαρό στο 64'. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο απ' το 84' λόγω αποβολή του Σάουρο. Η Εστουδιάντες εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 90+4' με τον Ασκασιμπάρ.

Με ένα γκολ στο φινάλε του α' ημιχρόνου η Ρασίνγκ Κλουμπ κέρδισε με 1-0 τη Σαρμιέντο πλησιάζοντας στους πέντε βαθμούς απ' την κορυφή. Ο Ρόχας στο 45' σκόραρε το τέρμα που έκρινε το ματς.

Τέλος, ισόπαλο (1-1) τελείωσε το παιχνίδι της Ροζάριο Σεντράλ με την Ουνιόν Σάντα Φε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 40' με τον Λούνα Ντιάλε αλλά οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν με το γκολ της ισοφάρισης στο 87' με τον Τζιακόνε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρίβερ ΠλέιτΜπόκα ΤζούνιορςOpen TVειδήσεις τώραπρωτάθλημα Αργεντινής