Αθλητισμός|14.04.2020 19:40

Συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία οι «Greek Legends 2004»

Newsroom

«Δεν χρειάζονται πολλές φορές τα λόγια, υπάρχουν και οι απλές πράξεις». Μ' αυτές τις κουβέντες, ο Άγγελος Χαριστέας έστειλε μήνυμα για την εθελοντική συμμετοχή των Greek Legends 2004 στην αιμοδοσία που πραγματοποιεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (περίπτερο 11) το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο Άγγελος Χαριστέας, ο Παντελής Καφές και ο Φάνης Κατεργιαννάκης, τέσσερις από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που δόξασαν την Ελλάδα με την κατάκτηση του Euro 2004, έδωσαν αίμα με απόλυτη ασφάλεια και τηρώντας όλους τους κανόνες για τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Θεαγένειο, συμμετέχοντας στη δράση των Greek Legends 2004. 

«Οι στιγμές που ζούμε είναι δύσκολες για όλους. Προέχει να μένουμε σπίτι, να φερόμαστε υπεύθυνα και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αν πρέπει να βγούμε από το σπίτι, το κάνουμε μόνο για σοβαρό λόγο, για τις σημαντικές και απαραίτητες κινήσεις. Μία από αυτές είναι και η αιμοδοσία. Μια πράξη ευθύνης και προσφοράς σε όσους το έχουν ανάγκη. Ειδικά τώρα που αυτή η ανάγκη είναι πολύ μεγαλύτερη. Η διαδικασία της αιμοληψίας είναι σύντομη και απόλυτα ασφαλής», αναφέρουν οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές. 

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης, ευχαρίστησε τους GR Legends 2004: «Αυτοί οι άνθρωποι, το 2004 με μια κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα, μας έβγαλαν μαζικά στους δρόμους. Τώρα μας ζητούν να μείνουμε σπίτι. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς».

Η Αίθουσα Αιμοληψιών Θεσσαλονίκης βρίσκεται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, στο περίπτερο 11 και λειτουργεί καθημερινά 09:00-14:00 και 15.00-20:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Euro 2004ποδόσφαιροLegends 2004Άγγελος ΧαριστέαςΘοδωρής Ζαγοράκης