Αθλητισμός|13.12.2018 23:35

Europa League: Απογοήτευσε ο ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε με «κάτω τα χέρια»

Newsroom

Γερό «χαστούκι» για τον ΠΑΟΚ στο Europa League, καθώς ηττήθηκε στην Τούμπα από την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ με 3-1 και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Ο «Δικέφαλος» ήταν απογοητευτικός στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο 45’ με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από τους φιλάθλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ, σε ένα θεωρητικά βατό όμιλο, τελείωσαν με μόλις μία νίκη και έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου.

Ο Δικέφαλος πήρε μόλις τρεις πόντους (αρνητικό ρεκόρ σε ομίλους στην ιστορία του) και τελείωσε την παρουσία του με 5 ήττες σε 6 ήττες και τον αποητευτικό απολογισμό τερμάτων 5-12. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής ήταν οι 7 πόντοι που είχαν συγκεντρώσει οι ασπρόμαυροι τόσο στην σεζόν 2014-15 (με αντιπάλους Φιορεντίνα, Γκινγκάμπ, Ντινάμο Μινσκ), αλλά και την σεζόν 2015-16 (με αντιπάλους Ντόρτμουντ, Κράσνονταρ και Γκαμπάλα).

Η ΜΠΑΤΕ άνοιξε το σκορ στο 18’, με τον Σκάβις να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πασχαλάκη μέσα από τη μικρή περιοχή, σε μια αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΟΚ, που δεν μπόρεσαν να διώξουν στο γέμισμα του Ιβανιτς. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι Λευκορώσοι έπαιξαν «έξυπνα» με τον ΠΑΟΚ  όχι μόνο να εξακολουθεί να πέφτει πάνω στο «τείχος» που είχε στηθεί έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σερμπίτσκι, αλλά να αφήνει κενά στην άμυνά του.

Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους, η ΜΠΑΤΕ σκόραρε δις με τον Σίγκιεβιτς, ο οποίος αρχικά (42’) εκτέλεσε εύστοχα σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από ανατροπή του από τον Μάτος, και στη συνέχεια (45’) τελείωσε υποδειγματικά αντεπίθεση που εκδηλώθηκε. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου συνοδεύτηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες των φίλων του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την εικόνα της ομάδας τους εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αντικατέστησε τους Βιεϊρίνια και Λημνιό με τους Τόσκα και Ουάρντα, με την εικόνα του να μην αλλάζει, ενώ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 55’ με τον Πέλκα να δέχεται ένα χτύπημα, και να δίνει τη θέση του στον Ακπομ.

Οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν αδυναμία να ανοίξουν την πολυπρόσωπη άμυνα της ΜΠΑΤΕ, η οποία είχε «ταμπουρωθεί» στη μεγάλη της περιοχής για να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από το πρώτο μέρος. Λίγο  πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας, και συγκεκριμένα στο 58’, ο Πρίγιοβιτς μείωσε και τρία λεπτά αργότερα ο Σίγκνιεβιτς αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα μετά από εκτός φάσης χτύπημα στον Κρέσπο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να «ροκανίσει» το προβάδισμα της ΜΠΑΤΕ έχοντας εγκατασταθεί έξω από τη μεγάλη περιοχή των Λευκορώσων, που αμύνθηκαν σθεναρά και διατήρησαν το 1-3 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι», με παίκτη περισσότερο, έψαχναν με κάθε τρόπο, ορθόδοξο και ανορθόδοξο, να φέρουν τη μπάλα στη περιοχής της ΜΠΑΤΕ, με χαρακτηριστικότερη τη παρουσία του Βαρέλα στο δεξί άκρο της επίθεσης. Η απογοήτευση των φίλων του ΠΑΟΚ ήταν έκδηλη, με την Τούμπα να ζητά με σύνθημά της, με τη λήξη της αναμέτρησης, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.  

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Βιεϊρίνια), Μαουρίσιο, Κάνιας, Ζαμπά, Πέλκας (55’ Ακπομ), Λημνιός (46’ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς. 
ΜΠΑΤΕ: Σερμπίτσκι, Ρίος, Βολκόφ, Πολιάκοφ, Φιλίποβιτς, Μπάγκα, Ντράγκουμ (87’ Γιαμπλόνσκι), Ιβάνοβιτς, Σκάβις (83’ Γκόρντεϊτσουκ), Σίγκνιεβιτς, Στάσεβιτς.

ΠΑΟΚποδόσφαιροEuropa League