Αθλητισμός|14.12.2018 11:11

Ρίβερ-Μπόκα: Τον σκότωσαν επειδή πανηγύριζε με φανέλα της Ρίβερ

Αλέξανδρος Λοθάνο

Στο οικογενειακό του περιβάλλον τον αντιµετώπιζαν λίγο σαν το µαύρο πρόβατο, αφού ήταν ο µοναδικός που υποστήριζε τους «Εκατοµµυριούχους» του Μπουένος Αϊρες.

Ολα τα άλλα µέλη της οικογένειας είναι φίλαθλοι της Μπόκα Τζούνιορς. Οπως, δηλαδή, και τα δύο αδέλφια, 18 και 22 ετών, τα οποία επέλεξαν να ξεσπάσουν την οργή τους για την απώλεια του τίτλου επάνω στον συνοµήλικό τους, τον 21χρονο Εσεκιέλ Ααρόν Νέρις. Ο νεαρός επέστρεφε στο σπίτι του ύστερα από µια βραδινή, εορταστική έξοδο µε φίλους για την ιστορική επιτυχία της οµάδας του. ∆εν γύρισε ποτέ.

Τον είδαν που φορούσε την άσπρη φανέλα µε την πλάγια κόκκινη ρίγα. Τον κυνήγησαν, τον ξυλοκόπησαν, αλλά αυτό δεν τους φάνηκε αρκετό. Του κατάφεραν µια µαχαιριά στον αριστερό µηρό, προκαλώντας ρήξη στη µηριαία αρτηρία. Αποτέλεσµα; Ακατάσχετη αιµορραγία και λίγες ώρες αργότερα άδικος θάνατος στο κρεβάτι ενός νοσοκοµείου...

«Σαν ανήµπορο σκυλί»

Προτού καταλήξει, ο Εσεκιέλ πρόλαβε να µιλήσει µέσω τηλεφώνου µε τη µητέρα του. «Πεθαίνω, πεθαίνω, µου επιτέθηκαν επειδή πανηγύριζα για το µατς, επειδή είµαι οπαδός της Ρίβερ» ήταν τα λόγια που θα εντυπωθούν για πάντα στη ραγισµένη ψυχή της Λουσία Ραµόνα.

«Σκότωσαν τον γιο µου. Μετά βίας περπατούσε. Είχε κάνει εγχείρηση και είχε τρία καρφιά στο ένα πόδι, γιατί έπεσε από τη µηχανή πριν από λίγους µήνες. Τον κυνήγησαν παρότι δεν µπορούσε να περπατήσει και τον πλήγωσαν σαν να ήταν ένα ανήµπορο σκυλί» αφηγήθηκε η χαροκαµένη µητέρα του Εσεκιέλ, οι δολοφόνοι του οποίου βρέθηκαν. Οχι, όµως, και µια λογική απάντηση στο «γιατί» το έκαναν. Αυτή, άλλωστε, δεν υπάρχει...

Και αν στην Αργεντινή οι ηττηµένοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να δείξουν τη «µαγκιά» τους, µερικοί ανεγκέφαλοι στο Λίβερπουλ της Αγγλίας δεν δίστασαν να τα βάλουν µε έναν αντίπαλο οπαδό, ύστερα από νίκη της οµάδας τους.

Στα πέριξ του «Ανφιλντ», µετά τη νίκηπρόκριση της Λίβερπουλ στους «16» του Champions League επί της Νάπολι, επτά οπαδοί των «Κόκκινων» περικύκλωσαν έναν (!) Ιταλό. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν, τραυµατίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο και στο σώµα.

Οταν... βαρέθηκαν, τον παράτησαν αιµόφυρτο και ένας φίλος του άτυχου οπαδού µπόρεσε να τον πάει σε νοσοκοµείο, όπου διαπιστώθηκε πως έχει κατάγµατα στα πλευρά και ζηµιά στο ένα µάτι, στο οποίο θα χρειαστεί επέµβαση. «Νόµιζα ότι πεθαίνω» εξήγησε σε εφηµερίδα της Νάπολης, όταν συνήλθε (κάπως) από τον ξυλοδαρµό. Αν η Νάπολι είχε αποκλείσει τη Λίβερπουλ, ίσως και να ήταν αυτή η κατάληξή του.

Μπόκα ΤζούνιορςχούλιγκανΡίβερ Πλέιτ