Αθλητισμός|06.05.2020 13:48

Όλα τα βλέμματα στη Νότια Κορέα - Το ποδόσφαιρο αρχίζει ξανά

Newsroom

Τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων στρέφονται στη Νότια Κορέα, που γίνεται η πρώτη χώρα που έχει αποφασίσει να επανεκκινήσει το ποδοσφαιρικό της πρωτάθλημα την Παρασκευή (8/5). Ωστόσο όλα τα σημάδια δείχνουν πως το ποδόσφαιρο του μέλλοντος θα είναι πολύ διαφορετικό, με αυστηρούς περιορισμούς και αποστειρωμένο μέσα σε μια γυάλα, καθώς οι παίκτες έχουν ενημερωθεί πως θα πρέπει να έχουν τα ατομικά τους μπουκάλια για νερό και θα απαγορεύεται μεταξύ άλλων να φτύνουν.

Στη διάρκεια ενός φιλικού στην περίοδο της προετοιμασίας, καταγράφηκαν τα πρώτα περιστατικά, όταν δύο ποδοσφαιριστές της Ίντσεον Γιουνάιτεντ πήγαν στον πάγκο για να δροσιστούν, πήραν τα μπουκάλια, έβαλαν τα γέλια και μετά τα αντάλλαξαν. Αυτό βέβαια είναι το μικρότερο πρόβλημα, καθώς κάθε μπουκάλι θα έχει ετικέτα με το όνομα του ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν όμως και μέτρα που είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη στη Νότια Κορέα, που θα αποτελέσει και το... πειραματόζωο του ποδοσφαίρου.

Άλλωστε η Νότια Κορέα είναι η χώρα που αποτέλεσε έμπνευση για πολλές άλλες για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού και τώρα καλείται να δείξει τον δρόμο και στο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

Ξεπουλάει στα ξένα δίκτυα

Στην 37χρονη ιστορία του, το πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας δεν είχε ποτέ τέτοιο ενδιαφέρον. Η χρονιά άρχισε απογοητευτικά στην προσπάθεια για συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, πλέον όμως κανάλια απ' όλο τον κόσμο που ψάχνουν απεγνωσμένα για ζωντανή δράση, χτύπησαν την πόρτα της Λίγκας, που ήδη έχει ολοκληρώσει δέκα συμφωνίες, με δίκτυα από την Κίνα μέχρι την Κροατία και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις.

Κανάλια από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Αυστραλία συζητούν για να αποκτήσουν δικαιώματα αναμετάδοσης, ενώ το εναρκτήριο ματς της Παρασκευής θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube και στο Twitter με σχολιασμό και στα αγγλικά.

«Το ζωντανό ποδόσφαιρο σπανίζει στις μέρες μας. Είναι σπουδαία ευκαιρία να δείξουμε σε όλο τον κόσμο την ποιότητα της κορυφαίας ασιατικής λίγκας. Ελπίζουμε οι φίλαθλοι να ξεχάσουν τον κορονοϊό παρακολουθώντας αγώνες ποδοσφαίρου», δήλωσε ο πρόεδρος της K-League, Kwon Oh-gap.

Τι αλλάζει με τα νέα δεδομένα

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα αλλάζει εντελώς με τα νέα δεδομένα. Πριν από την έναρξη κάθε αγώνα θα θερμομετρούνται όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι συνεργάτες τους. Σε ενδεχόμενο που κάποιος νοσήσει, τότε και οι δύο ομάδες θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Παράλληλα απαγορεύονται οι χειραψίες, οι πανηγυρισμοί στα γκολ, οι συζητήσεις μεταξύ των παικτών, ενώ οι παίκτες δεν θα επιτρέπεται το υπερβολικό φτύσιμο στο χόρτο, ούτε να ρίχνουν νερό, ή να φυσούν τη μύτη τους. Εννοείται πως οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους και θα υπάρχουν σχεδιασμένοι χάρτινοι φίλαθλοι στις εξέδρες. Οι συνεντεύξεις μετά τον αγώνα θα γίνονται στο χόρτο και όχι σε στενούς διαδρόμους αποδυτηρίων, οι δημοσιογράφοι θα στέκονται στα δύο μέτρα, ενώ εξετάζεται αν γίνεται οι προπονητές να δίνουν οδηγίες φορώντας μάσκα.

ΚορονοϊόςποδόσφαιροΝότια Κορέα