Αθλητισμός|07.05.2020 12:09

Θετικές οι ομάδες στην πρόταση της FIFA για πέντε αλλαγές

Newsroom

Η σκέψη της FIFA, σε συνεργασία με την UEFA, για την παρέμβαση τους αγωνιστικούς κανονισμούς λόγω κορονοϊού, με την οποία θα επιτρέπεται στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, όταν αυτές επιστρέψουν στα γήπεδα, φαίνεται πως έχει βρει πρόσφορο έδαφος, με τις ομάδες να δείχνουν έτοιμες να συναινέσουν. Όποια πρωταθλήματα αποφασίσουν την επανεκκίνηση αναμένεται να αυξήσουν την συχνότητα των αγώνων και αυτό ίσως δημιουργήσει θέματα υγείας για τους παίκτες.

«Η πρόταση αυτή είναι θετική και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τους παίκτες να παίξουν δέκα παιχνίδια σ’ ένα μήνα και οι επιπλέον αλλαγές θα βοηθήσουν» αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδας «Bild», καταγράφοντας τις θέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων (ECA), στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι.

Το προσεχές διάστη,α η πρόταση θα τεθεί στο διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο (IFAB). Η πρόταση για πέντε αλλαγές ήταν και επιθυμία του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Μάλιστα η σκέψη του ήταν να μπορούν οι ομάδες να κάνουν δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο και τρεις στο δεύτερο.

ΚορονοϊόςποδόσφαιροFIFA