Αθλητισμός|07.05.2020 23:17

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει τις αφίσες κατά δημοσιογράφων - «Ερωτηματικά η δήλωση Αυγενάκη»

Newsroom

Οι αφίσες που στοχοποίησαν δημοσιογράφους με στόχο να τους τρομοκρατήσουν και να τους φιμώσουν, έχουν προκαλέσει την αντίδραση της αθλητικής κοινότητας, του δημοσιογραφικού κλάδου αλλά και πολιτικών κομμάτων. Μετά την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΗΕΜ-Θ, τον ΠΣΑΤ και τη Super League, τις αφίσες της ντροπής καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος, Γιάννης Μπουρνούς, με δήλωσή του τονίζει πως το συγκεκριμένο γεγονός «καταδεικνύει την κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Παράλληλα όμως, στρέφεται και κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το tweet που έκανε αναφορικά με τις αφίσες της ντροπής εξισώνοντας τους δημοσιογράφους με τους εκβιαστές και τους εμπνευστές αυτής της απαράδεκτης ενέργειας. «Καταδικάζω απερίφραστα την επικήρυξη δημοσιογράφων αθλητικού μέσου, η οποία, εκτός απ' τη ζωή τους, στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και καταδεικνύει με εμφατικό και αποτρόπαιο τρόπο την κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι ευθύνες της πολιτικής αθλητικής ηγεσίας είναι σοβαρότατες. Η δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού για το συμβάν αντί για σαφείς απαντήσεις, προκαλεί ερωτηματικά. Ίσως εν όψει φημολογούμενου ανασχηματισμού να αισθάνεται ότι πρέπει να δώσει εξετάσεις, για να κρατήσει τη θέση του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουρνούς.

ποδόσφαιροαφίσεςΣΥΡΙΖΑ