Αθλητισμός|08.05.2020 18:11

Μπάλα ξανά στη Νότιο Κορέα: Με μάσκες και θερμόμετρα, χωρίς θεατές και χειραψίες

Newsroom

Ποιος θα το περίμενε ότι η ποδοσφαιρική υφήλιος θα έστρεφε ολοκληρωτικά την προσοχή της στη σέντρα του πρωταθλήματος της Νοτίου Κορέας! Κι όμως, στην εποχή του κορονοϊού, κι έπειτα από δύο μήνες ποδοσφαιρικής στέρησης, η K-League προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη.

Είναι ενδεικτικό πως την περασμένη σεζόν μόλις έξι χώρες (όλες ασιατικές) μετέδωσαν τηλεοπτικά το εθνικό πρωτάθλημα, ενώ για την αγωνιστική περίοδο 2020 απέκτησαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα 36 κανάλια σ' όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το βρετανικό BBC! Ιδίως το τελευταίο διάστημα υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το restart στην Ν. Κορέα, που μεταδόθηκε live από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (8/5) -βράδυ στη Νότια Κορέα- πραγματοποιήθηκε το εναρκτήριο παιχνίδι της Λίγκας μεταξύ της Jeonbunk Motors και της Suwon Bluewings. Και ουσιαστικά κατέδειξε και τη νέα πραγματικότητα που θα βιώσει το ποδόσφαιρο σε όλο τον πλανήτη το προσεχές διάστημα: άδειες κερκίδες (υπήρχε μήνυμα στις άδειες θέσεις: «Θα τα πούμε σύντομα, μείνετε δυνατοί»), social distancing και απαγόρευση στις χειραψίες κατά την είσοδο των ομάδων και στο (ποδοσφαιρικό trademark) φτύσιμο στο χορτάρι, μάσκες στους πάγκους, light πανηγυρισμοί μεταξύ των παικτών χωρίς αγκαλιές και φιλιά, ηχογραφημένες ζητωκραυγές και συνθήματα από τα μεγάφωνα, θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο στάδιο!

T

Στην παρούσα φάση όμως, το σημαντικότερο είναι πως η μπάλα άρχισε να ξανακυλάει στο χορτάρι, έστω κι υπό αυτές τις συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πάντως, υπήρχαν επαφές και δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών.

T

Νικήτρια αναδείχθηκε η Jeonbunk Motors με 1-0 χάρη σε γκολ του 41χρονου Λι Ντονγκ-Γκουκ (84'), ο οποίος μάλιστα, μαζί με τους συμπαίκτες του, με μια χαρακτηριστική χειρονομία αφιέρωσε το τέρμα του στο νοσηλευτικό προσωπικό της Νοτίου Κορέα για τη μάχη που έδωσε κατά του κορονοϊού.

T

Μέχρι πρότινος το ποδόσφαιρο παιζόταν κανονικά, δίχως διακοπή, μόνο σε Λευκορωσία, Νικαράγουα, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Μπουρούντι, ενώ την επόμενη εβδομάδα κάνει σέντρα η γερμανική Bundesliga, το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει...

ποδόσφαιροΝότια ΚορέαΚορονοϊός