Αθλητισμός|14.05.2020 15:56

«Καμία αιχμή Αυγενάκη» λένε από τη Γ.Γ.Α.

Newsroom

Η διαδικτυακή απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη στα social media σε διάλογο που είχε με φίλαθλο του Άρη, που διαμαρτυρόταν για την ποινή της FIFA εις βάρος της ομάδας του, αφήνοντας να εννοηθεί πως διαφωνεί με τη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης που ο ίδιος εκπροσωπεί, προκάλεσε σάλο.

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, πηγές του Υφυπουργείου Αθλητισμού, έσπευσαν να επισημάνουν πως στον ιδιωτικό διάλογο του υφυπουργού Αθλητισμού δεν υποκρύπτεται καμία αιχμή για το χειρισμό της υπόθεσης περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης από την κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνουν, μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου και τα σχόλια που προκλήθηκαν περί «αποστάσεων» του κ. Αυγενάκη από την τροπολογία, με την οποία μετατράπηκε σε αφαίρεση βαθμών η ποινή του υποβιβασμού για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ο υφυπουργός Αθλητισμού εκφράζει τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια του Άρη να ανατρέψει την τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών που του επιβλήθηκε από τη FIFA.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ επισημαίνει πως η υπόθεση του ΠΑΟΚ ξεπέρασε τις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου. Παράλληλα ο Λευτέρης Αυγενάκης υπενθυμίζει ότι η τροπολογία δεν κατατέθηκε από τον ίδιον, αλλά η πρωτοβουλία ήταν συνολικά κυβερνητική απόφαση, η οποία απασχόλησε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Γιώργος ΓεραπετρίτηςΓενική Γραμματεία ΑθλητισμούποδόσφαιροΛευτέρης Αυγενάκης