Αθλητισμός|15.12.2018 22:18

Super League: Νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 επί του Πανιωνίου

Newsroom

Νίκη, που αναπτέρωσε το ηθικό της ηπειρωτικής ομάδας, η οποία είχε βρεθεί κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, διά... ποδός του Ευριπίδη Γιάκου. Ο εκ των ελάχιστων γηγενών παικτών τού ΠΑΣ Γιάννινα, με δύο γκολ σε χρονικό διάστημα έξι λεπτών (83΄-88΄), επέτρεψε στην ομάδα του να πετύχει την τέταρτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα και να πάρει βαθιά ανάσα. Παράλληλα, ο 27χρονος Γιαννιώτης μεσοεπιθετικός σημείωσε τα δύο πρώτα του γκολ σε έναν αγώνα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ανοίξει το σκορ (1-0) στο 51΄ με σουτ του Νικολιά, ο Πανιώνιος, ο οποίος ήταν περισσότερο απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισε (1-1) με πλασέ του Ντουρμισάι (82'), όμως η χαρά των «κυανέρυθρων» κράτησε πολύ λίγο, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Γιάκος με «συστημένο» πλασέ έδωσε το προβάδισμα (2-1) στην ομάδα του, ενώ στο 88', ο ίδιος παίκτης, αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Αθανασιάδης (3-1).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας, ωστόσο, στον Πανιώνιο, με τους ταχείς επιθετικούς παίκτες που διαθέτει, να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του διεθνούς διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου (Αθηνών) να μην αφήσει, στο 28', το πλεονέκτημα και τον Σπιριντόνοβιτς να σουτάρει και να γίνει απειλητικός προς την εστία του Νεόφυτου Μιχαήλ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, και να δώσει το φάουλ ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ν. Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Αλ. Μιχαήλ, Λίλα (68' Σιόντης), Γιάκος (89' Σκόνδρας), Νικολιάς, Παμλίδης (92΄Βιδάλ), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπαγεωργίου (80΄Αλμπεργκ), Σπιριντόνοβιτς (76' Σιντί Αλί), Μασούρας, Τσιλούλης (85' Οικονομίδης), Ντουρμισάι.

Super League 1ΠΑΣ ΓιάννιναΠανιώνιος