Αθλητισμός|15.12.2018 22:43

Παναθηναϊκός: Οριστικά νοκ-άουτ ο Κουρμπέλης, πάει για 4-2-3-1 ο Δώνης

Κώστας Γουλής

Οι ενοχλήσεις που ένιωθε στο αριστερό γόνατό του απ’ την προπόνηση της Τετάρτης (12 Δεκεμβρίου) ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν υποχώρησαν, με αποτέλεσμα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού να υποβληθεί σε μαγνητική στο «Υγεία» το μεσημέρι του Σαββάτου (15 Δεκεμβρίου), η οποία επιβεβαίωσε πως υπάρχει «θέμα». Οι εξετάσεις έδειξαν φλεγμονή σα πρόσθια στοιχεία της άρθρωσης, με τον «Κούρμπε» να ξεκινάει από το απόγευμα φυσικοθεραπευτική αγωγή, η οποία θα επαναξιολογείται καθημερινά και πλέον «τρέχει» για να προλάβει έστω το ματς του επόμενου Σαββάτου (22 Δεκεμβρίου), με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στην αυλαία του α’ γύρου.

Η απουσία του 25χρονου μέσου, αλλάζει άρδην τον ενδεκαδιακό σχεδιασμό στο μυαλό του Γιώργου Δώνη για τον κυριακάτικο (16 Δεκεμβρίου) αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (7 μ.μ., ΕΡΤ1) κι αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό είναι να πάει σε σχήμα με διάταξη 4-2-3-1 και τον Χατζηθεοδωρίδη βασικό.

Ο 49χρονος τεχνικός, σκοπεύει να διατηρήσει τον Μαυρομμάτη στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας δίπλα στον Κολοβέτσιο, ενώ στα άκρα θα πάρουν θέση οι Ινσούα στα αριστερά κι ο Γιόχανσον στα δεξιά, που επιστρέφει μετά τον μικροτραυματισμό του στο ματς με τον Αρη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Δώνης θα πάρει τη θέση του «λαβωμένου» Κουρμπέλη, έχοντας ως παρτενέρ τον Κάτσε, ενώ στη μεσοεπιθετική τριάδα θα ξεκινήσουν οι Χατζηγιοβάνης δεξιά, Χατζηθεοδωρίδης αριστερά κι ο Μπουζούκης θα είναι το «10άρι» πίσω απ’ τον Μακέντα. Υπάρχει σκέψη για τροποποίηση του συστήματος σε 4-3-3, με τα ίδια όμως πρόσωπα και μετακίνηση του Χατζηθεοδωρίδη στα χαφ ως αριστερός εσωτερικός μέσος, με τους Μπουζούκη-Χατζηγιοβάνη στα άκρα.

Στην 18μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Δώνης, επέστρεψε μετά από πολύ καιρό ο στρατευμένος Νίκος Βέργος. Αναλυτικά, την «πράσινη» αποστολή αποτελούν οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε, Μπουζούκης, Στάικος, Δώνης, Καμπετσής, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Βέργος.

Στην προπόνηση του Σαββάτου πήρε μέρος σε όλο το πρόγραμμα μετά από 4,5 εβδομάδες και ο Αντονί Μουνιέ, που μετράει πλέον αντίστροφα και για τη δική του επιστροφή, έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό του στην ποδοκνημική.

ΠΑΟΔημήτρης Κουρμπέλης