Αθλητισμός|18.05.2020 21:32

Το πλάνο επανέναρξης της Super League: Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος

Newsroom

Η Super League αποφάσισε ομόφωνα την επανέναρξη του πρωταθλήματος το διήμερο 6-7 Ιουνίου και θα ζητήσει από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές να ανάψουν πράσινο προκειμένου να γίνει η σέντρα. Κι ήδη στον Συνεταιρισμό προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα καθώς θέλουν να είναι έτοιμοι εφόσον δοθεί η έγκριση από τις αρχές. Οι λεπτομέρειες για το restart θα αποφασιστούν οριστικά στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας αλλά ο σχεδιασμός έχει πραγματοποιηθεί.

Τα δεδομένα για το πλάνο επανεκκίνησης έχουν ως εξής:

Η κλήρωση για τα πλέι οφ είχε πραγματοποιηθεί πριν από το λουκέτο στο ποδόσφαιρο και παραμένει σε ισχύ. Ως εκ τούτου, στην πρεμιέρα των πλέι οφ θα παίξουν ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και ο Αρης με τον ΟΦΗ. Και θα ακολουθήσει η συνέχεια του προγράμματος βάσει της κλήρωσης της 5ης Μαρτίου.

Οσον αφορά τις ημερομηνίες για τις δέκα αγωνιστικές των πλει οφ και τις επτά των πλέι άουτ, το πλάνο προβλέπει:

  • Αγωνιστική κάθε Κυριακή και τρεις αγωνιστικές σε εμβόλιμες ημερομηνίες για τα πλέι οφ. Με αυτό τον τρόπο, μέχρι τις 16-17/7 που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, περισσεύουν τουλάχιστον δύο κενές ημερομηνίες σε περίπτωση αναβολής αγώνα λόγω κορονοΐου. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, θα πρέπει να μείνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες κάτι που σημαίνει ότι θα... χάσει μια ημερομηνία αγώνα αλλά θα έχει περιθώριο να καλύψει το χαμένο ματς σε μια απ' τις διαθέσιμες ημερομηνίες.
  • Αγώνες μόνο κάθε Κυριακή για τα πλέι άουτ.

Ερώτημα παραμένει η διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου πάντως υπάρχει σκέψη για μία ημερομηνία διεξαγωγής για τους επαναληπτικούς ημιτελικούς που εκκρεμούν μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και Αρη-ΑΕΚ, και τον τελικό -εφόσον η ΕΠΟ λάβει την απόφαση για ολοκλήρωση του θεσμού- ενδεχομένως στις 19 Ιουλίου ή και λίγο αργότερα. Υπάρχει άλλωστε και το... μαξιλαράκι ασφαλείας που έχει δώσει η UEFA για ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων ως τις 2 Αυγούστου. Όλα αυτά βεβαίως αναμένεται να αποφασιστούν οριστικά στο επόμενο συμβούλιο της Λίγκας.

ποδόσφαιροΚορονοϊόςSuperLeague