Αθλητισμός|18.05.2020 23:05

Μάικλ Φελπς: «Ο Τζόρνταν ήταν ο τύπος που πάντα ήθελα να είμαι»

Newsroom

Δεν το έκρυψε ποτέ, είδωλο του στον αθλητισμό ήταν πάντα ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο Μάικλ Φελπς, ο κολυμβητής φαινόμενο των 28 ολυμπιακών μεταλλίων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «yahoo sports» ένοιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του «MJ» με αφορμή σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με τον χαρακτήρα του όπως  αποτυπώθηκε στο ντοκιμαντέρ «The Last Dance».

Ο Μάικλ Φελπς είπε: «Όλοι λένε πως ήταν μαλ…ς, όμως το ίδιο θα έλεγα και για τον εαυτό μου. Ήμουν μαλ…ς όταν έκανα προπόνηση γιατί ήθελα να βοηθήσω τους άλλους να καταλάβουν πως είχαν τις ίδιες πιθανότητες για επιτυχία που είχα κι εγώ. Η κολύμβηση είναι ατομικό άθλημα όμως εκεί συνεργαζόμαστε ως ομάδα και θέλουμε το καλύτερο για τον άλλο. Εκεί θα τους προκαλέσω για να νοιώσουν άγχος, να καταλάβουν πως μόνο με την εξάσκηση θα αντιμετωπίσουν τα δύσκολα. Ο Τζόρνταν ήταν ο τύπος που ήθελα να είμαι. Ήθελα να κάνω με πολλούς τρόπους αυτά που έκανε στο μπάσκετ».

Ο Φελπς για να φτάσει στην κορυφή στην διάρκεια της καριέρας του χρειάσθηκε να περάσει μέσα από μια σειρά δύσκολων δοκιμασιών με προβλήματα υγείας, διαταραχές συμπεριφοράς, κατάθλιψη και αλκοολισμό. Στο παρελθόν είχε εκδηλώσει αρκετές φορές τον θαυμασμό του για τον Τζόρνταν.

Παρακολουθήστε παλαιότερες συνεντεύξεις του Φελπς για τον Τζόρνταν:

Μάικλ ΦελπςThe Last DanceΜάικλ Τζόρνταν