Αθλητισμός|19.05.2020 20:02

Ο ορισμός διαιτητών θα φέρει την υπόθεση του ΠΑΟΚ στη λίστα του CAS

Newsroom

Τα... ερυθρόλευκης απόχρωσης επικοινωνιακά παιχνίδια στην υπόθεση του CAS συνεχίστηκαν μετά την έκδοση της λίστας των υποθέσεων με τις οποίες θα ασχοληθεί το Ανώτατο Αθλητικό δικαστήριο μέχρι και στα τέλη Αυγούστου. Από αυτή τη λίστα απουσιάζει η υπόθεσης της προσφυγής ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, για την οποία το CAS αποφάσισε την συνεκδίκαση, με καθυστέρηση λόγω των κινήσεων του Ολυμπιακού να ζητήσει 15ημερη προθεσμία για την συμπλήρωση του φακέλου που κατέθεσε.

Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρώτος προσφυγή στο CAS εναντίον της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η «ερυθρόλευκη» επικοινωνιακή πολιτική, σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΟΚ καθυστερούσε να καταθέσει φάκελο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ακουστεί μέχρι και ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» δεν θα προσφύγει στο CAS. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε, καταθέτοντας πληρέστατο φάκελο, ζητώντας μάλιστα την επίσπευση των διαδικασιών, και τότε ήταν που ο Ολυμπιακός, που έσπευσε να καταθέσει πρώτος προσφυγή δείχνοντας πως βιάζεται, ζήτησε προθεσμία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάει πίσω. Ακολούθως, όταν τέθηκε θέμα συνεκδίκασης από το CAS, κάτι που ο ΠΑΟΚ το ζήτησε προκειμένου να ενταχθεί η δική του προσφυγή σε αυτή του Ολυμπιακού καθώς πρόκειται για προσφυγή εναντίον της ίδιας υπόθεσης, και πάλι ο Ολυμπιακός καθυστέρησε να απαντήσει, με τις ερυθρόλευκες φωνές να ρίχνουν την ευθύνη στον ΠΑΟΚ.

Το CAS ανάρτησε σήμερα (19/5) τη λίστα με τις υποθέσεις με τις οποίες θα ασχοληθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου και κάποιοι άρχισαν να σημειώνουν πως η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης έπεσε στο κενό. Οι ίδιοι που... πήγαν πρώτοι στο CAS, ήταν εκείνοι που χαίρονται για την «κωλυσιεργία». Η ουσία όμως είναι πως το CAS γνωστοποίησε τις ημερομηνίες εκδίκασης των υποθέσεων στις οποίες έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να φτάσουν σε αυτό το στάδιο. Αυτή που αφορά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, λόγω των «ερυθρόλευκων» κινήσεων,  βρίσκεται ένα βήμα πίσω.

Αυτό το βήμα αφορά την επιλογή των διαιτητών, οι οποίοι και θα εκδικάσουν την υπόθεση. Ο ορισμός διαιτητών αναμένεται να γίνει σύντομα και τότε το CAS θα έχει τον πλήρη φάκελο στα χέρια του και θα αποφασίσει αν θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών και να εντάξει την υπόθεση στο καλεντάρι που έχει ήδη καταρτίσει.Αυτοί που στην αρχή έλεγαν πως θέλουν να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό, και τώρα εμφανίζονται να... πανηγυρίζουν που η υπόθεση δεν βρίσκεται στο «πινάκιο» του CAS μέχρι τα τέλη Αυγούστου...

CASΟλυμπιακόςΠΑΟΚ